Διάνοια στα οικονομικά μια 15χρονη από την Ουγγαρία – Κέρδισε 3.000 ευρώ

Μια 15χρονη μαθήτρια από την Ουγγαρία κέρδισε στον τελικό του European Money Quiz, διαγωνισμός στον οποίο συμμετείχαν 55 μαθητες από 28 ευρωπαϊκές χώρες που επιλέχθηκαν από 55.000 συμμετέχοντες.

Η Σοφία Στράσερ είναι μαθήτρια του γυμνασίου Keleti Károly στη Βουδαπέστη. Εκείνη και το σχολείο της κέρδισαν το χρηματικό έπαθλο των 3.000 ευρώ.«Είπα στον εαυτό μου: Μπορώ να δηλωσω συμμετοχή

στο διαγωνισμό. Σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να κερδίσω κάτι. Το μόνο που είχα στο μυαλό μου ήταν οι ερωτήσεις, επέλεξα τις σωστές απαντήσεις και πήρα το χρόνο μου χωρίς να βιάζομαι».

Ο στόχος της Εβδομάδας Ευρωπαϊκού Χρήματος είναι να εκπαιδεύσει τους νέους σχετικά με την οικονομική συνείδηση, δήλωσε η επικεφαλής επικοινωνίας της Ένωσης Ουγγρικών τραπεζών Ágnes Sütő:« Αυτό το αποτέλεσμα δείχνει ότι η ανάπτυξη της οικονομικής κουλτούρας στην Ουγγαρία – η οποία υποβοηθήθηκε από την κυβερνητική στρατηγική και ένα σχέδιο δράσης που εφαρμόστηκε επίσης για να βοηθήσει στην ανάπτυξη της οικονομικής κουλτούρας – αρχίζει να έχει τα αποτελέσματά της. Αυτό φάνηκε καθώς μια 15χρονη μαθήτρια μπορεί να δείξει ότι όχι μονο γνωρίζει τις οικονομικές έννοιες αλλά μπορεί επίσης να τις κατανοήσει και να τις εφαρμόσει».

Ο πανευρωπαϊκός διαγωνισμός διοργανώθηκε διαδικτυακά φέτος. Οι μαθητές έπρεπε να απαντήσουν μέσω μιας πλατφόρμας σε ερωτήσεις σχετικά με τα οικονομικά, τις επενδύσεις, τα επιχειρηματικά σχέδια. Έπρεπε να δώσουν τις απαντήσεις τους στα αγγλικά. Η Zsófia ήταν η μόνη που αγγιξε το 100 και απάντησε σωστά σε όλες τις ερωτήσεις.

Διαβάστε ακόμα

Non Dom: Φορολογική μετανάστευση στην Ελλάδα ζητούν 90 πλούσιοι επενδυτές

ELPEN: Ανέλαβε την κάλυψη υποτροφίας σε μεταπτυχιακό φοιτητή του ΑΠΘ

Πόσο αυξήθηκαν οι νεοφυείς επιχειρήσεις στην Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Διάνοια, 15χρονη, Ουγγαρία – Κέρδισε 3 000,dianoia, 15chroni, oungaria – kerdise 3 000