Διάλυση της συμφωνίας για τον πυρηνικό σταθμό στο Hinkley "βλέπει" ο Ολάντ στη Σύνοδο των G20

H κυβέρνηση του Γάλλου προέδρου Francois Hollande ανησυχεί πως οι παράπλευρες συνομιλίες κατά τη διάρκεια της Συνόδου των G20 θα αποτελέσουν και τον επιθανάτιο ρόγχο της συμφωνίας για το πυρηνικό εργοστάσιο στο Hinkley Point της Βρετανίας.

Το εργοστάσιο των 24 δισ. δολαρίων, το οποίο θα κατασκευαστεί από την Electricite de France, και του οποίου το 1/3 θα χρηματοδοτήσει η China General Nuclear Power, μπορεί να διακινδυνευτεί εάν συζητηθεί από τους παρευρισκόμενους ηγέτες Theresa May, Francois Hollande και Xi Jinping.

Οι πιθανότητες συμπλήρωσης του πρότζεκτ έχουν μειωθεί κατά πολύ από τη στιγμή που η May αντικατέστησε τον Cameron. Μόλις ώρες μετά το "ΟΚ" της EDF, η κυβέρνηση της May ζήτησε... λίγο περισσότερο χρόνο να το σκεφτεί. Ο Hollande και οι συνεργάτες του πολλές φορές έχουν ζητήσει διαβεβαιώσεις πως το πρότζεκτ δε θα χαθεί.

Η May, στο Λονδίνο, βρίσκεται σε δύσκολο σημείο. Προσπαθεί να παίξει διπλωματικά μία κατάσταση η οποία τη βρίσκει με δημοψήφισμα για Brexit και με την απειλή της απουσίας της στο εγγύς μέλλον από την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά, αλλά και με τη σύναψη νέων συμφωνιών με τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου. Το Hinkley, για την Κίνα, αποτελεί τεράστιο "κλειδί" για πιθανές περαιτέρω επενδύσεις στη Βρετανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα