Διάλογοι Πολιτών: «Γνωρίζοντας την Οικονομία - Διαλύοντας τους Μύθους»
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση του ενημερωτικού κι επιμορφωτικού προγράμματος «Διάλογοι Πολιτών» που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής στο Ίδρυμα Θεοχαράκη στην Αθήνα.
Οι «Διάλογοι Πολιτών» αποτελούν το νέο πρόγραμμα ανοιχτών συγκεντρώσεων και συζητήσεων του Ινστιτούτου και στόχο έχει την παρουσίαση και ανάλυση πτυχών της σύγχρονης πολύπλοκης πραγματικότητας προκειμένου να ενισχυθεί η ιδιότητα του πολίτη και να αναδειχθούν τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις του που καθορίζουν τις αποφάσεις και τις επιλογές για την ζωή του και την χώρα του.
Η πρώτη εκδήλωση έλαβε χώρα σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο στο Ίδρυμα Θεοχαράκη με θέμα: «Γνωρίζοντας την Οικονομία – Διαλύοντας τους Μύθους». Στόχος της εκδήλωσης ήταν να τονιστεί η ανάγκη αντιμετώπισης του οικονομικού αναλφαβητισμού, της άγνοιας δηλαδή των πολιτών γύρω από βασικούς οικονομικούς όρους, την πολυπλοκότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος στη επίδρασή του στις εθνικές οικονομίες με τελικό στόχο να αντιμετωπισθεί στην ρίζα του ο λαϊκισμός και οι μύθοι που συγκαλύπτουν την πραγματικότητα και τις πολιτικές αποφάσεις.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό του γενικού διευθυντή του Ιδρύματος Θεοχαράκη κ. Φώτη Παπαθανασίου, και στην συνέχεια η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κωνσταντίνος Καραμανλής, κ. Ρόδη Κράτσα έθεσε το πλαίσιο του νέου προγράμματος «Διάλογο των πολιτών» και της συζήτησης γύρω από την αναγκαιότητα της ενίσχυσης της χρηματοπιστωτικής και οικονομικής παιδείας στους πολίτες ξεκινώντας από νεαρή ηλικία και εντάσσοντας την και στο εκπαιδευτικό μας σύστημα και εκτεινόμενο στην δια βίου μάθηση.
Στον χαιρετισμό του, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα του διαλόγου μεταξύ μας ως απαραίτητη προϋπόθεση «για να αντιληφθούμε τις πραγματικές προκλήσεις βγαίνουμε από το οικονομικό και κοινωνικό τέλμα στο οποίο έχουμε περιέλθει».
Παράλληλα αναφέρθηκε στην ανάγκη να ξεχωρίσει ο μύθος από την αλήθεια και ο λαϊκισμός από την πραγματικότητα σε ζητήματα οικονομικής φύσεως που κατακλύζουν την καθημερινότητα του πολίτη και που αφορούν άμεσα αυτόν όσο και τις επόμενες γενιές.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τις ομιλίες των καθηγητών Αριστείδη Χατζή, Νικόλαο Φίλιππα και Μιχάλη Αργυρού, οι οποίοι ανέλυσαν, ο καθένας από την δική του σκοπιά, την αναγκαιότητα της εκπαίδευσης του πολίτη ξεχωριστά να εντοπίζει τις σωστές πηγές ενημέρωσής του.
Παράλληλα παρουσιάστηκαν βασικοί ποιοτικοί και οικονομικοί δείκτες που οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν καθώς και οι προκλήσεις που πρόκειται να αντιμετωπίσουν τα επόμενα χρόνια, προκλήσεις διεθνούς χαρακτήρα, αλλά καθολικής επιρροής σε οικονομικό και χρηματοπιστωτικό επίπεδο στην προοπτική ζωή, αλλά και στην πορεία της χώρας.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο οποίος και άνοιξε την συζήτηση στους παριστάμενους πολίτες αναπτύσσοντας έτσι έναν γόνιμο διάλογο με χρήσιμα συμπεράσματα.
Οι «Διάλογοι Πολιτών» πρόκειται να συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της χώρας με αντικείμενα συζήτησης που άπτονται της σημασίας του ενημερωμένου πολίτη για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του για να μπορέσει ο καθένας από εμάς να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες μιας συνεχώς εξελισσόμενης και απαιτητικής εποχής.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Έως τη Μεγάλη Τετάρτη το Δώρο του Πάσχα
- «Μπουρλότο» από κυβέρνηση: Το ΔΝΤ βάζει τον Σόιμπλε να ζητά περικοπές συντάξεων
- To YouTube TV είναι πλέον στον αέρα
- Τσίπρας: Τα παιχνίδια των καθυστερήσεων τελειώνουν εδώ
- Ισχυρή έκρηξη στην Αγία Πετρούπολη
- Χατζηδάκης: "Θετική εξέλιξη" η παράκαμψη, ωστόσο την "αμαύρωσε" ο πρωθυπουργός
- "Ντεμπούτο" για τα Virtual παιχνίδια στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ
- Η Green Cola υποστηρίζει την ελληνική στέβια
- Τι αλλάζει στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο
- ΕΦΚΑ: Αναρτά τα ειδοποιητήρια για επαγγελματίες και «μπλοκάκια»-Προθεσμία μέχρι Μ.Πέμπτη
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις New Money
- Έως τη Μεγάλη Τετάρτη το Δώρο του Πάσχα
- Τι αλλάζει στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο
- Οι ΟΝΝΕΔίτες που άφησαν τη Βουλή για την αγορά
- «Πάγος» από τον Σόιμπλε για συμφωνία στο Eurogroup
- Αναρτήθηκαν τα νέα ειδοποιητήρια για τις εισφορές Φεβρουαρίου
- Διάλογοι Πολιτών: «Γνωρίζοντας την Οικονομία - Διαλύοντας τους Μύθους»
- Αλλάζει «χέρια» το 5% του ΟΤΕ έναντι 8 ευρώ
- BP: «Κόβει» 3,7 εκατ. από τις αποδοχές του CEO
- Στο κάδρο των περικοπών μπαίνουν και οι επικουρικές
- ΤΑΙΠΕΔ: Μνημόνιο συνεργασίας με τον Δήμο Αλίμου
- Τελευταία Νέα New Money
- Διάλογοι Πολιτών: «Γνωρίζοντας την Οικονομία - Διαλύοντας τους Μύθους»
- Έως τη Μεγάλη Τετάρτη το Δώρο του Πάσχα
- Αλλάζει «χέρια» το 5% του ΟΤΕ έναντι 8 ευρώ
- Τι αλλάζει στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο
- «Πάγος» από τον Σόιμπλε για συμφωνία στο Eurogroup
- Αναρτήθηκαν τα νέα ειδοποιητήρια για τις εισφορές Φεβρουαρίου
- Στο κάδρο των περικοπών μπαίνουν και οι επικουρικές
- ΤΑΙΠΕΔ: Μνημόνιο συνεργασίας με τον Δήμο Αλίμου
- Οι ΟΝΝΕΔίτες που άφησαν τη Βουλή για την αγορά
- BP: «Κόβει» 3,7 εκατ. από τις αποδοχές του CEO
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- ΗΠΑ: Ο επικεφαλής της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής αυτοεξαιρέθηκε από την έρευνα για τη Ρωσία
- Στις 27 Απριλίου η γ.σ. της ΟΠΑΠ Α.Ε.
- Το πρόγραμμα της επίσκεψης Σταϊνμάγερ 7 και 8 Απριλίου
- Βρούτσης: Η αβεβαιότητα στην οικονομία πλήττει και την απασχόληση
- Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στις δυναμικότερες εξωστρεφείς επιχειρήσεις της χώρας
- Κυβερνητικές πηγές: Το ΔΝΤ δεν ζητάει μέτρα για το 2018
- Συμφωνία ΤΑΙΠΕΔ με Δήμο Αλίμου
- Έκρηξη σε πολυκατοικία στην Αγία Πετρούπολη
- Ντάισελμπλουμ: “Να ελαχιστοποιήσουμε τη ζημιά του Brexit”
- Επιχείρηση ανόδου στη Wall με Trump - Jinping στο επίκεντρο