BP: «Κόβει» 3,7 εκατ. από τις αποδοχές του CEO

Τη μείωση των ετήσιων αποδοχών του επικεφαλής της Bob Dudley κατά 3,7 εκατ. δολάρια εντός της επόμενης τριετίας σχεδιάζει η ΒΡ, σε μία προσπάθεια να αποφύγει νέες εντάσεις με τους μετόχους της.

Βάσει του σχεδιασμού η ανώτατη αμοιβή του επικεφαλής θα είναι πενταπλάσια σε σύγκριση με τον «βασικό» μισθό του, έναντι επταπλάσιας που ήταν η αρχική συμφωνία μεταξύ της εταιρείας και του Dudley.

Με απλά λόγια η ανώτατη αμοιβή θα φθάσει στα 15,3 εκατ. δολάρια έναντι 19 εκατ. δολαρίων που ήταν η προηγούμενη συμφωνία, ενώ παράλληλα οι συνολικές

αποδοχές του Dudley υποχώρησαν, πέρυσι, κατά 40% σε σύγκριση με το 2015.

Πλειοψηφία των μετόχων της ΒΡ πέρυσι είχαν εκφράσει έντονες αντιρρήσεις για την αύξηση κατά 20% των αποδοχών του επικεφαλής σε μία χρονιά που ο πετρελαϊκός όμιλος είχε ανακοινώσει ζημίες και είχε προαναγγείλει μειώσεις θέσεων εργασίας.

Οι συνολικές αποδοχές του Dudley το 2016 έφθασαν στα 11,6 εκατ. δολάρια (μείωση 40% σε σύγκριση με το 2015), βάσει των επίσημων στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία. Ο μισθός του παρέμεινε αμετάβλητος στα 1,85 εκατ. δολάρια, αλλά το ετήσιο μπόνους μειώθηκε 39% στα 2,55 εκατ. δολάρια και τα επιδόματα που αφορούν συνταξιοδοτικά και άλλα προνόμια υποχώρησαν 66% στα 2,2 εκατ. δολάρια.

Πάντως σε ανάλογη κίνηση είχε προχωρήσει, πέρυσι και η Royal Dutch Shell, με μείωση του μισθού του επικεφαλής της Ben Van Beruden 54% στα 8,59 εκατ. ευρώ (9,2 εκατ. δολάρια).

Keywords
Τυχαία Θέματα