Deutsche Bank: Προς μείωση των δραστηριοτήτων διαχείρισης πλούτου

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας σχεδιάζει να εντείνει την ενοποίηση των παγκόσμιων δραστηριοτήτων της στη διαχείριση πλούτου, παρά τον αρνητικό αντίκτυπο στα περιουσιακά στοιχεία πελατών σε περιοχές όπως η Ιαπωνία και η Αυστραλία όπου η Deutsche Bank έχει ήδη κλείσει γραφεία με στόχο τη μείωση των κοστών και τον εξορθολογισμό του εν λόγω τομέα.

Η DB σκοπεύει να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη του τομέα διαχείρισης πλούτου σε αγορές όπως το Χονγκ Κονγκ, η Σιγκαπούργη, οι ΗΠΑ και η Ελβετία,κλείνοντας παράλληλα μερικά ακόμα γραφεία από τώρα έως τα τέλη του 2018, σύμφωνα με τον επικεφαλής του κλάδου διαχείρισης πλούτου της τράπεζας, Fabrizio Campelli.

Η ανάγκη ενοποίησης των δραστηριοτήτων wealth management αποδίδεται στο κόστος που έχει η πολυπλοκότητά του. Όπως λέει ο Campelli, η DB θα πρέπει να επιλέξει τις χώρες στις οποίες θα επικεντρωθεί.

Στόχος είναι τα γραφεία να έχουν μειωθεί κοντά στα 10 μέχρι τα τέλη του 2018. Πριν ξεκινήσει η διαδικασία συγχώνευσής τους, ανέρχονταν σε 20 ανά τον κόσμο. Ωστόσο, δεν έγινε γνωστό σε ποιες άλλες περιοχές, πέραν της Ιαπωνίας, της Αυστραλίας και χωρών της Σκανδιναβίας και της Βαλτικής.

Keywords