Δεκεμβριανά... Road-Show για τις τράπεζες

του Δημήτρη Παφίλα

Τους στόχους και τα νέα επιχειρηματικά πλάνα των ελληνικών τραπεζών για τα "κόκκινα" δάνεια θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν σε τρεις παρουσιάσεις προς ξένους θεσμικούς σε Ευρώπη και Αμερική.

Ουσιαστικά, τα ελληνικά τμήματα των Investor Relations θα προσπαθήσουν να υπενθυμίσουν την ελληνική αγορά – καθώς οι τζίροι στις τραπεζικές μετοχές έχουν μειωθεί στο μισό και ουσιαστικά δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον.

Μια

περίπτωση για να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον στις ελληνικές τράπεζες είναι οι νέες διοικήσεις να προχωρήσουν σε συνεντεύξεις όπου θα εξηγήσουν τα πλάνα τους και πως θα επιτύχουν τους στόχους.

Πρόκειται για την ετήσια συνάντηση της Capital Links στη Νέα Υόρκη (12 Δεκεμβρίου), όπου θα μιλήσει και ο μέτοχος της Eurobank και μεγαλοεπενδυτής κ. Wilbur Ross.

Στην ίδια συνάντηση θα υπάρχουν εκπρόσωποι των επενδυτικών τραπεζών Citigroup, Bank of America, BNP Paribas, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, UBS και Axia Ventures.

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο από την Λονδρέζικη χρηματιστηριακή Otonomous -η οποία θα αφορά τις 4 συστημικές τράπεζες. Η Οtonomous προχωρεί μόνο σε χρηματιστηριακές αναλύσεις και δεν εμπλέκεται σε Deals, προκειμένου να έχει ανεξάρτητη και μη επηρεαζόμενη γνώμη.

Επίσης στις 9 Δεκεμβρίου, η Goldman Sachs διοργανώνει συνάντηση για ξένους θεσμικούς επενδυτές όπου θα παρουσιαστούν οι 4 συστημικές τράπεζες και μια σειρά εισηγμένων εταιρειών. Επιπλέον, η Hsbc θα διοργανώσει εντός του Νοεμβρίου μια παρουσίαση στο Λονδίνο, όπου θα παρουσιαστούν τα NPL'S των ελληνικών τραπεζών.

Keywords
Τυχαία Θέματα