Δείτε τον CEO που έχει μισθό 1.444 φορές μεγαλύτερο από αυτόν των εργαζόμενων του

Ο Martin Sorrell, CEO για πολλά χρόνια του διαφημιστικού γίγαντα WPP, κέρδισε 102 εκατ. δολάρια το 2015, ποσό που είναι 1.444 φορές μεγαλύτερο από τον μέσο μισθό των 125.000 υπαλλήλων της εταιρείας του.

Ο μισθός του Sorrell είναι 1,5 εκατ. το μήνα ενώ έχει πληρωθεί και 5,5 εκατ. δολάρια σε μπόνους.

Όμως το μεγαλύτερο έσοδο του Sorrell που εκτόξευσε τον μισθό του στα 102 εκατ. δολάρια το χρόνο ήταν τα 90 εκατ. δολάρια σε μετοχές της WPP.

Αν υπολογιστεί ο ετήσιος μισθός του CEO χωρίς την αξία των μετοχών της εταιρείας που κατέχει, τότε ο Sorrell κερδίζει 141 φορές περισσότερα από τον μέσο μισθό ενός υπαλλήλου του.

Πάντως στην ετήσια συνάντηση των μεγαλομετόχων της WPP αναμένεται να τεθεί το θέμα του υψηλού μισθού τoυ CEO της εταιρείας και να γίνει αναπροσαρμογή (εξορθολογισμός) των αποδοχών του.

Ο ίδιος ο Sorrell δηλώνει ότι αξίζει "κάθε σεντ από αυτά τα χρήματα".

Η αγοραστική αξία της WPP έχει διπλασιαστεί στα 29 δισ. δολάρια, μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ τα έσοδα έχουν αυξηθεί άνω του 31%.

Και ο αριθμός των εργαζομένων στην WPP την ίδια περίοδο έχει αυξηθεί κατά 23%.

Μέτοχοι και σε άλλες εταιρείες όπως την BP (BP) και την Weir (WEIGY) αναπροσάρμοσαν τις αποδοχές των CEO τους, πράγμα που αναμένεται να κάνουν και οι Anglo American (NGLOY) και Shire (SHPG).

Keywords
Τυχαία Θέματα