Δείτε γιατί οι Τούρκοι έβγαλαν ξαφνικά στο σφυρί 1.300 ξενοδοχεία

Όταν τον προηγούμενο Νοέμβριο οι Τούρκοι κατέρριψαν ρωσικό βομβαρδιστικό, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός πιλότου από πυρά Σύρων αντικαθεστωτικών, η Ρωσία αντέδρασε μεταξύ άλλων και με ταξιδιωτική οδηγία στους Ρώσους πολίτες να αποφεύγουν ταξίδια στην Τουρκία.

Αργότερα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ανακοίνωσε κυρώσεις στα τουρκικά προϊόντα που εισάγονται στη Ρωσία και τώρα, λίγους μήνες μετά η τουρκική οικονομία νιώθει την επίδραση των ρωσικών κυρώσεων.

Περί των 1.300 ξενοδοχείων σε τουρκικά παραθεριστικά κέντρα βγήκαν ξαφνικά στο σφυρί, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι Moscow Times. Η συνολική αξία των ξενοδοχείων ανέρχεται στα 13 δισ. δολάρια.

Η Τουρκία αποτελούσε κύριο τουριστικό προορισμό για τους Ρώσους, ενώ τον τελευταίο χρόνο πάνω από 3 εκατ. τουρίστες από την Ρωσία επισκέφτηκαν την χώρα, αποτελώντας το 15% της συνολικής τουριστικής κίνησης.

Ο Abdurrahman Karamanlioglu, επικεφαλής του spa hotel Denizli Colossae Thermal, αναφέρει στην τουρκική Zaman ότι μεγάλος αριθμός ξενοδοχείων σε θέρετρα της Τουρκίας έχουν οδηγηθεί στην χρεοκοπία εξαιτίας του ρωσικού μποΪκοτάζ.

Keywords