ΔΕΗ: Πιέζει για μειώσεις τιμών φέτος η κυβέρνηση

Θέμα μείωσης των τιμολογίων ρεύματος μέσα στο 2016 έθεσε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, τη στιγμή όμως που ο παριστάμενος πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης εμφανίστηκε επιφυλακτικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με το energypress.gr ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε πως «θα πρέπει να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες να έχουμε μια έστω και μικρή μείωση μέσα στο 2016, η οποία θα λειτουργήσει ακόμα

και σε συμβολικό επίπεδο, στο βαθμό βεβαίως που δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα στην επιχείρηση και οι διεθνείς τιμές καυσίμων παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα».
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ΔΕΗ εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιφυλακτικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αναφέροντας τα μεγάλα προβλήματα που έχει η επιχείρηση, κυρίως λόγω της ανεισπραξιμότητας των ανεξόφλητων οφειλών των καταναλωτών.

Η πίεση που στην πραγματικότητα ασκεί το ΥΠΕΝ προς της ΔΕΗ για να προχωρήσει σε μειώσεις τιμολογίων, οι οποίες εκτιμάται ότι θα λειτουργήσουν θετικά για την κυβέρνηση επιβεβαιώνοντας τις διακηρύξεις της για κοινωνική διάσταση της πολιτικής της, βασίζεται στο γεγονός ότι το κόστος παραγωγής της ΔΕΗ έχει υποχωρήσει σημαντικά, στο βαθμό που οι τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου έχουν χάσει μέχρι και 70%.

Στο ίδιο κλίμα λειτουργεί η επιστολή που έστειλε πρόσφατα η ΡΑΕ προς τη ΔΕΗ, με την οποία η Αρχή την καλεί να προσκομίσει λεπτομερή στοιχεία για τη διαμόρφωση του κόστους παραγωγής ρεύματος, αλλά και να εξηγήσει αν δικαιολογούνται τα σημερινά τιμολόγια με τα οποία χρεώνει τους οικιακούς καταναλωτές, στο βαθμό που έχουν υποχωρήσει οι τιμές καυσίμων.

Keywords
Τυχαία Θέματα