Χρυσοφόρο deal μεταξύ Apple και Dialog

Η Apple Inc έχει υπογράψει συμφωνία με τη Dialog Semiconductor Plc για την αδειοδότηση της τεχνολογίας διαχείρισης ισχύος της εταιρείας που σχεδιάζει chip κι έχει εδρα τη Βρετανία και την απόκτηση ορισμένων περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 300 υπαλλήλων.

Η Apple

θα καταβάλει στην Dialog ένα αρχικό ποσό 300 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ θα της δώσει επιπλέον άλλα 300 εκατομμύρια δολάρια για την παράδοση προϊόντων κατά τα επόμενα χρόνια. Η βρετανική εταιρεία κέρδισε επίσης μια σειρά από νέες συμβάσεις από τον κατασκευαστή των iPhone, συμπεριλαμβανομένης της προσφοράς διαχείρισης ενέργειας, υποσυστημάτων ήχου, φόρτισης και μικτού σήματος ολοκληρωμένων κυκλωμάτων, σύμφωνα με μια σετική ανακοίνωση που εκδόθηκε την Πέμπτη.

Οι μετοχές της Dialog αυξήθηκαν κατά 34% στις συναλλαγές της Φρανκφούρτης την Πέμπτη, ποσοστό που είναι το μεγαλύτερο μετά τον Ιούνιο του 2000.

Η συμφωνία έρχεται σχεδόν ένα χρόνο μετά τη μέρα που η Dialog προειδοποίησε τους επενδυτές ότι η Apple - ο μεγαλύτερος πελάτης της - θα μπορούσε να σχεδιάσει τα δικά της chip διαχείρισης ενέργειας τα επόμενα χρόνια. Η Dialog βασίζεται στην Apple για περίπου τα τρία τέταρτα των εσόδων της, κυρίως μέσω της προσφοράς chips που χειρίζονται τη χρέωση και τη διαχείριση ενέργειας σε smartphones.

Keywords
Τυχαία Θέματα