Χρηματιστήριο: Θετικό γύρισμα – Ράλι για την μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Θετικό γύρισμα για το Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό δείκτη να είναι οριακά θετικός κατά 0,01% και με τους επενδυτές να απορροφούν τις πιέσεις στον Τραπεζικό κλάδο καταρχάς και στις ρευστοποιήσεις κερδών σε δεικτοβαρείς μετοχές μετά από τέσσερις ημέρες ανόδου στην αγορά.

Με την υψηλή μεταβλητότητα να χαρακτηρίζει την σημερινή συνεδρίαση και με τις Τραπεζικές μετοχές παρά την απορρόφηση των πιέσεων να συνεχίζουν να έχουν τις μεγαλύτερες απώλειες στον δείκτη Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης, η αγορά έχει επιστρέψει

από τα χαμηλά ημέρας και τις 833 μονάδες με τις εξελίξεις στον κατασκευαστικό κλάδο να μονοπωλούν το ενδιαφέρον στην σημερινή συνεδρίαση.

Οι πρωινές πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν συζητήσεις μεταξύ του ολλανδικού fund Reggeborgh Invest και εταιρειών συμφερόντων της κας Μαριάννας Λάτση για την απόκτηση σημαντικού ποσοστού της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, με τη μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να ενισχύεται κατά 1% ενώ η μετοχή της Ελλάκτωρ ενισχύεται κατά 13,57%.

Σημαντική άνοδο παρουσιάζει και ο ΑΔΜΗΕ με 3,03% λόγω και της ανακοίνωσης της συμμετοχής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) στη χρηματοδότηση της διασύνδεσης ΚρήτηςΑττικής, ενός έργου συνολικού προϋπολογισμού 1 δισ. ευρώ που υλοποιείται από την 100% θυγατρική του ΑΔΜΗΕ, «Αριάδνη Interconnection».

Η προσπάθεια βέβαια του Γενικού δείκτη να ξεπεράσει τις 800 μονάδες δεν έχει την απαραίτητη δυναμική χωρίς τον Τραπεζικό κλάδο ο οποίος έχει λειτουργήσει τις τελευταίες ημέρες επιβαρυντικά στην ανοδική πορεία της αγοράς, αν και αυτή δεν είχε αποκοπεί.

Σαφώς όμως οι εξελίξεις στον κλάδο θα καθορίσουν το αν μπορεί ο Γενικός Δείκτης να διαπεράσει τις αντιστάσεις του ή αν συσσωρεύσει στα τρέχοντα επίπεδα έως ότου υπάρξουν εξελίξεις που να υποστηρίξουν μια πιο ξεκάθαρη κίνηση. Και αυτές οι εξελίξεις, αν και θετικές στο τελικό πρόσημο για τον κλάδο, δεν σταματούν να προσθέτουν αβεβαιότητα αναφορικά με το κεφαλαιακό κόστος που θα έχουν (π.χ. τιτλοποιήσεις NPEs) τροφοδοτώντας έτσι την επιφυλακτικότητα της αγοράς.

Στον δείκτη της Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης εκτός από Ελλάκτωρ και Jumbo σε θετικό έδαφος είναι η Jumbo με 2,4%, ο ΟΛΠ με 2,04%, η Λάμδα με 1,46% και ο Σαράντης με 1,35% ενώ ήπια ανοδικά κινούνται η Motor Oil, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και Μυτιληναίος.

Σε αρνητικό έδαφος εκτός των συστημικών τραπεζών η Aegean με 1,62%, o Τιτάνας με 1,08% ενώ ήπια αρνητικά κινούνται ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Τέρνα Ενεργειακή, Φουρλής και ΟΤΕ.

Διαβάστε ακόμα:

Σημαντικό ποσοστό στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αγοράζει η Μαριάννα Λάτση

«Πικρός καφές» (και) από τα Starbucks για την οικογένεια Μαρινόπουλου

Έλον Μασκ: Πλουσιότερος κατά $25 δισ. – Στο +20 η μετοχή της Tesla σπάει νέο ημερήσιο ρεκόρ
Keywords
Τυχαία Θέματα