Χρηματιστήριο: Τα νέα μέτρα και η έξαρση της πανδημίας διέκοψαν το ανοδικό σερί

Με απώλειες έκλεισε η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει αρνητικά κατά 0,54% και στις 885,91 μονάδες, στην τελευταία εβδομάδα του χρόνου, σε μια συνεδρίαση όπου οι πωλητές είχαν τα πάνω χέρι από την αρχή και με τη. συναλλακτική δραστηριότητα να κινείται σε ακόμη πιο χαμηλά επίπεδα, με τους επενδυτές να είναι σε αναμονή σχετικά με τα νέα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για να ελέγξει την νέα

μετάλλαξη Όμικρον.

Ο δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 0,59%, στις 2.129,35 μονάδες, ενώ στο -0,98% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο δείκτης Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης και στις 1.481,98 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,62% στις 570,15 μονάδες.

Η χρηματιστηριακή παράδοση συνεχίστηκε και φέτος, και η πρώτη από τις συνεδριάσεις της τελευταίας εβδομάδας του έτους χαρακτηρίστηκε από τη γνωστή επενδυτική ραστώνη. Η απουσία πολλών επενδυτών από τις “επάλξεις” καθιστά τις τελευταίες συνεδριάσεις του Χρηματιστηρίου για το 2021 μάλλον διαδικαστικού χαρακτήρα με την Ελληνική αγορά να συνεχίζει να παίρνει τον τόνο από τα μεγαλύτερα ξένα χρηματιστήρια, τα οποία εμφανίζουν έντονα σημάδια κόπωσης εν μέσω μίας φάσης “χώνεψης” των ιστορικών υψηλών τα οποία πέτυχαν φέτος.

Ο συνολικός τζίρος ανήλθε μεν στα 53 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων όμως τα 29,97 να αφορούν σε πακέτα προσυμφωνημένων συναλλαγών στις μετοχές κυρίως της Alpha και δευτερευόντως των ΜΠΕΛΑ (Jumbo), Eurobank και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Ο Γενικός Δείκτης παρέμεινε εντός της περιοχής 880-894 μονάδων, διατηρώντας βεβαίως ανοιχτό το σενάριο προσέγγισης των 930 ως το άνω όριο της βραχυπρόθεσμης συσσώρευσης. Η αλήθεια είναι ότι δεν αναμένεται κάποια σημαντική κίνηση της επόμενες ημέρες, τουλάχιστον στα πλαίσια της «κανονικής» συναλλακτικής και εξαιρουμένου κάποιου κρίσιμου γεγονότος.

Με τα παραπάνω δεδομένα, καλό θα είναι τα, θεωρούμενα, συντηρητικά χαρτοφυλάκια, να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις με αυξημένη ρευστότητα και αγνοώντας τις βραχυπρόθεσμες κινήσεις που μπορεί να γίνουν στο ταμπλώ, με αποκλειστικό στόχο τον σχετικό “καλλωπισμό” των αποτιμήσεων.

Τεχνικά, οι στηρίξεις της ζώνης 865-855 και η αντίσταση των 905-930 μονάδων συνεχίζουν να ισχύουν για τον Γενικό Δείκτη. Για τον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης τα αντίστοιχα επίπεδα είναι στις 2.070/2.050 και στις 2.175/2.240 μονάδες.

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης η ΓΕΚ Τέρνα και η Quest με 1,6% και 1,11% αντίστοιχα σημείωσαν τα μεγαλύτερα κέρδη με τον Τιτάνα, Σαράντη, ΕΥΔΑΠ και Ελληνικά Πετρέλαιανα κλείνουν ήπια ανοδικά.

Σε αρνητικό έδαφος και με τις μεγαλύτερες απώλειες έκλεισε η Aegean και η Βιοχάλκο οι οποίες υποχώρησαν κατά 2,68% και 2,38% αντίστοιχα, με τον ΟΤΕ, Ελλάκτωρ, και Jumbo να κλείνουν με απώλειες άνω του 1% και να ακολουθούν ήπια πτωτικά ο ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, ΑΔΜΗΕ, Eurobank, Τέρνα Ενεργειακή, Coca Cola, Λάμδα, Μυτιληναίος, Πειραιώς, Motor Oil, Εθνική και ΕΛΧΑ.

Ο τζίρος ανήλθε στα 55,3 εκατομμύρια ευρώ και ο όγκος στα 38,2 εκατομμύρια τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 25,7 εκατομμύρια τεμάχια.

Διαβάστε ακόμα:

Oργή στο διαδίκτυο με τον Μασκ: Παραλίγο σύγκρουση δορυφόρων του Starlink με κινεζικό διαστημικό σταθμό

Το παρισινό κλαμπ με ιστορία 126 ετών που ακόμα λέει «όχι» στις γυναίκες!

Υπουργείο Εργασίας: Στα 663 ευρώ ο κατώτατος μισθός από την 1η Ιανουαρίου

Keywords
Τυχαία Θέματα