Χρηματιστήριο: «Πισωγύρισμα» και κλείσιμο κοντά στο χαμηλό ημέρας – Στοίχημα παραμένουν οι 900 μονάδες

Έντονα πτωτικό το κλείσιμο στο Χρηματιστήριο Αθηνών στη σημερινή συνεδρίαση με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει απώλειες κατά 0,68% και στις 893,98 μονάδες.

Η αγορά για άλλη μια φορά δεν μπόρεσε να διατηρήσει τις 900 μονάδες με τους επενδυτές σήμερα να βγαίνουν, μετά την πρώτη μισή συνεδρίαση, καθαρά πωλητές και να οδηγούν τον Γενικό Δείκτη σε πιο χαμηλά επίπεδα, χάνοντας και την πρώτη στήριξη των 895 μονάδων.

Στη σημερινή συνεδρίαση οι βοήθειες

που έδινε ο τραπεζικός κλάδος στις προηγούμενες συνεδριάσεις δεν υπήρχαν και σε συνδυασμό με τις ρευστοποιήσεις από το μεγαλύτερο μέρος των δεικτοβαρών μετοχών η αγορά βρέθηκε σε αδυναμία να κρατήσει την επαφή με τις 900 μονάδες, ενώ η συναλλακτική δραστηριότητα υποχώρησε ακόμη περισσότερο γεγονός που έπαιξε ρόλο στην σημερινή πτώση.

Βέβαια παρά τη σημερινή πτώση, όσο ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται σε αυτά τα επίπεδα, δεν αλλάζει το ανοδικό σενάριο για την αγορά ενώ και οι διεθνείς οίκοι συνεχίζουν με report να αναβαθμίζουν τις εκτιμήσεις τους για την Ελληνική οικονομία με την DZ να παίρνει σήμερα σειρά και να προχωρά σε σημαντική αναβάθμιση των εκτιμήσεων της για την ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2021.

Συγκεκριμένα, “ανέβασε” την πρόβλεψή της στο 4,5% από 2,5% που προέβλεπε πριν μόλις έναν μήνα, ένα επίπεδο που “ισοφαρίζει” την εκτιμώμενη ανάπτυξη για το σύνολο της ευρωζώνης. Σε ότι αφορά το β’ τρίμηνο, με τα επίσημα στοιχεία να αναμένεται να ανακοινωθούν το Σεπτέμβριο, η γερμανική τράπεζα εκτιμά ότι θα αποδειχθεί ιδιαίτερα ισχυρό και τοποθετεί την ανάπτυξη στο 11,4%, ενώ σε ότι αφορά το τρέχον σημαντικό λόγω του τουρισμού τρίμηνο, αναμένονται επίσης υψηλοί ρυθμοί, της τάξης του 6,9%, ενώ επιβράδυνση στο 2,9% αναμένεται για το γ’ τρίμηνο.

Σε ότι αφορά τον πληθωρισμό, εκτιμά πως θα διαμορφωθεί στο 0,6% από -1,3% το 2020, ενώ το 2022 θα κινηθεί κοντά στο 1%, ενώ ο δείκτης χρέους προς ΑΕΠ θα υποχωρήσει κάτω του 200% την επόμενη χρονιά.

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης ο οποίος κατέγραψε απώλειες κατά 0,82% και έκλεισε στις 2.143,98 μονάδες, ο Τιτάνας, Jumbo, ΕΥΔΑΠ και Βιοχάλκο έκλεισαν ήπια ανοδικά ενώ με απώλειες έκλεισε η Ελλάκτωρ με 4,22% και η Εθνική με 2,93% με τον Σαράντη, ΕΛΧΑ, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, Λάμδα, ΟΛΠ και Coca Cola να καταγράφουν πτώση άνω του 1% και ο ΟΤΕ, Μυτιληναίος, Aegean, ΕΧΑΕ, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, Eurobank, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ να κλείνουν ήπια πτωτικά.

Διαβάστε ακόμα:

«Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Πότε ξεκινά το νέο πρόγραμμα για ενεργειακή αναβάθμιση σε κατοικίες

Σε αυτή τη χώρα το χρέος των νοικοκυριών έφτασε στα… $15 τρισ. σε ένα τρίμηνο

Κίνα: «Έμφραγμα» στο τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι εφοδιασμού στον κόσμο

Keywords
Τυχαία Θέματα