Χρηματιστήριο: Παραμένει καθηλωμένη η αγορά στα επίπεδα των 910 μονάδων

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε τελικά το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά από μια συνεδρίαση με έντονη μεταβλητότητα και με τον Γενικό δείκτη να ολοκληρώνει τη συνεδρίαση στις 910,21 μονάδες, με απώλειες 0,13%.

Η αγορά βρήκε στήριξη σε συγκεκριμένους τίτλους, στον ενεργειακό και τραπεζικό κλάδο με τις μετοχές που απαρτίζουν τους συγκεκριμένους κλάδους να κλείνουν σχεδόν όλες με θετικό πρόσημο.

Προς το παρόν διατηρείται το ανοδικό σενάριο παρά το γεγονός ότι οι κρίσιμες εξελίξεις σε επιλεγμένους τίτλους τροφοδοτούν

τη νευρικότητα που έχει καθηλώσει την αγορά. Όπως για παράδειγμα στον τίτλο της Πειραιώς, για τον οποίο σήμερα είναι η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης πριν από την εισαγωγή των 1,2 δισεκατομμυρίων νέων μετοχών που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας.

Αυτές οι επιχειρηματικές εξελίξεις είναι που ωθούν καθημερινά την αγορά σε πιο υψηλά επίπεδα, όπως για παράδειγμα οι σημερινές επιχειρηματικές εξελίξεις στα Ελληνικά Πετρέλαια τα οποία προχωρούν στον εταιρικό μετασχηματισμό του ομίλου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπει τη δημιουργία μιας εταιρείας συμμετοχών, μέσω της οποίας θα ασκείται η διοίκηση. Κάτω από την holding αναμένεται να υπαχθούν οι θυγατρικές με τις επιμέρους δραστηριότητες (διύλιση, Ελληνικά Καύσιμα, Ντιαξον, ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες, ΕΛΠΕ υδρογονάνθρακες, καθώς και οι συμμετοχές σε Elpedison, ΔΕΠΑ, Ασπροφός).

Στον τραπεζικό κλάδο, η μετοχή της Attica Bank βρέθηκε στο αρνητικό επίκεντρο της συνεδρίασης, καθώς τέθηκε εκ νέου σε αναστολή διαπραγμάτευσης λόγω μη επαρκούς ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού για τον ισολογισμό του 2020. Η Attica Bank έχει καταγράψει δύο limit down στη σειρά με το μέλλον της να διαγράφεται αβέβαιο, εν αναμονή της ενεργοποίησης του νόμου περί DTC.

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης ο οποίος σημείωσε οριακή άνοδο 0,06%, στις 2.215,65 μονάδες, τα Ελληνικά Πετρέλαια με 5,44% σημείωσε την μεγαλύτερη άνοδο και ακολούθησαν η Eurobank με 3,85%, η Εθνική με 2,98%, η Alpha Bank με 2,12%, η Motor Oil με 1,59%, τα ΕΧΑΕ με 1,45% και ο ΟΤΕ με 1,43%.

Σε αρνητικό έδαφος και με τις μεγαλύτερες απώλειες η Πειραιώς με 12% και ακολούθησαν ο Φουρλής με 3,47%, η Λάμδα με 3,25% και η ΔΕΗ με 3,13% ενώ με απώλειες άνω του 2% έκλεισε η Aegean, ΑΔΜΗΕ και ΟΠΑΠ με τον Τιτάνα, Τέρνα Ενεργειακή, Σαράντης, Coca Cola, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ, ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Jumbo και ΟΛΠ να κλείνουν ήπια πτωτικά.

Ο τζίρος ανήλθε στα 96,17 εκατομμύρια ευρώ και ο όγκος στα 51,5 εκατομμύρια τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών διακινήθηκαν 4,99 εκατομμύρια τεμάχια.

Διαβάστε ακόμα:

Οι ξένοι θέλουν, εν μέσω πανδημίας, κατοικία στην Ελλάδα: Oι εθνικότητες και οι περιοχές με μεγάλη ζήτηση

Κορωνοϊός: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί και στον ιδιωτικό τομέα – Ποια η διαδικασία

Άδεια ειδικού σκοπού: Μέχρι πότε οι δηλώσεις από τους εργοδότες – Τι πρέπει να ξέρετε

Keywords
Τυχαία Θέματα