X.A.: Ήπια άνοδος του Γενικού Δείκτη – Ξεχωρίζει η μετοχή της Ελλάκτωρ (upd)

Θετικό ξεκίνημα για το Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει κέρδη 0,15% και να βρίσκεται στις 895,35 μονάδες.

Η αγορά να προσπαθεί να πλησιάσει ξανά τις 900 μονάδες μετά τις χτεσινές ρευστοποιήσεις που την οδήγησαν σε πιο χαμηλά επίπεδα.

Οι επενδυτές και σήμερα προχωρούν σε επιλεκτικές κινήσεις με την μεταβλητότητα να είναι το κύριο στοιχείο της μέχρι τώρα συνεδρίασης.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι εγχώριοι αναλυτές εκτιμούν πως και η σημερινή  θα είναι μία ακόμη

συνεδρίαση χωρίς «νεύρο», λόγω της έλλειψης ροής ειδήσεων στο εσωτερικό και καταλυτών, ενόψει και του 15Αύγουστου.

Οι ανησυχίες στις διεθνείς αγορές για τον Covid 19 μπορεί ωστόσο να διατηρήσουν το κλίμα έντονη μεταβλητότητας και τους επενδυτές επιφυλακτικούς.

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης ο οποίος σημειώνει άνοδο 0,26% και βρίσκεται στις 2.149,66 μονάδες, η Ελλάκτωρ με 3,67% σημειώνει την μεγαλύτερη άνοδο, εδώ να θυμίσουμε ότι από σήμερα έχουν αρχίσει να διαπραγματεύονται οι νέες μετοχές της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που πραγματοποίησε η εισηγμένη και ακολουθούν Aegean και Σαράντης με 2,15% και 1,74% ενώ ήπια ανοδικά κινούνται η Μυτιληναίος, Λάμδα, ΕΛΧΑ, ΑΔΜΗΕ, Βιοχάλκο, Jumbo, ΕΧΑΕ, ΕΥΔΑΠ, Eurobank, Τιτάνασς ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ.

Σε αρνητικό έδαφος με ήπιες απώλειες Motor Oil, Πειραιώς, ΔΕΗ, Alpha Bank και Εθνική. Εν τω μεταξύ, ενδιαφέρον έχουν οι νέες εκτιμήσεις της Citi για τις αποτιμήσεις των ελληνικών μετοχών, σύμφωνα με τις οποίες το 2021 δεν θα είναι ένα «εύκολο» έτος για τις εισηγμένες, ενώ σε διεθνές επίπεδο συστήνει 50 μετοχές που θα νικήσουν τις μετοχές των ΗΠΑ οι οποίες και αναμένεται το επόμενο διάστημα να μείνουν πίσω μετά το ισχυρό ράλι.
Οι αναλυτές της Citi αναμένουν ότι οι αποδόσεις των αμερικανικών 10 ετών ομόλογων (τώρα στο 1,35%) θα αυξηθούν προς 2,0% το 2022, κυρίως λόγω των υψηλότερων πραγματικών αποδόσεων.

Η αμερικανική αγορά μετοχών θα μπορούσε να αποδειχθεί ευάλωτη, δεδομένης της μεγάλης στάθμισης που έχουν σε αυτήν οι μετοχές “ανάπτυξης (growth stocks). Ενώ η δυναμική EPS των ΗΠΑ εξακολουθεί να φαίνεται ισχυρή, πιστεύει ότι οι αποτιμήσεις των μετοχών θα μπορούσαν να υποστούν πίεση καθώς αυξάνονται οι αποδόσεις των ομολόγων.

Σε ό,τι αφορά τις αποτιμήσεις των ελληνικών μετοχών, σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες εκτιμήσεις της Citi (Global Market Intelligence) ο εκτιμώμενος δείκτης P/Ε για το 2021 διαμορφώνεται στο 12,9x, ενώ για το 2022 αναμένεται να υποχωρήσει στο 9,4x, σύμφωνα με τη Citi.

Τα κέρδη ανά μετοχή στις ελληνικές μετοχές αναμένεται φέτος να υποχωρήσουν κατά 7,5% πριν εκτιναχθούν κατά 36,5% το 2022, η οποία και θα είναι η υψηλότερη αύξηση στο περιβάλλον των αγορών της Ευρώπης αλλά και διεθνώς (μετά το +44% των EPS της Αργεντινής).

Διαβάστε ακόμη:

Σταϊκούρας: Ως το τέλος Αυγούστου οι πρώτες εκταμιεύσεις για τους πυρόπληκτους

Ασφαλιστικές εισφορές: Μέχρι πότε «παγώνουν» για τους πυρόπληκτους – Οι ρυθμίσεις για όλα τα Ταμεία

Attica Bank: Έκδοση και παράδοση warrants υπέρ του Δημοσίου

Keywords
Τυχαία Θέματα