Χρηματιστήριο Αθηνών: Οι τράπεζες οδηγούν την αγορά σε πιο χαμηλά επίπεδα

Σε αρνητικό έδαφος το Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό δείκτη να σημειώνει απώλειες 0,23% και να βρίσκεται στις 891,31 μονάδες.

Οι επενδυτές πιθανόν σήμερα να προσπαθήσουν να διαμορφώσουν καλύτερες τιμές στο κλείσιμο της συνεδρίασης μιας και η σημερινή συνεδρίαση είναι η τελευταία συνεδρίαση του μήνα, τριμήνου και εξαμήνου με αποτέλεσμα τα επενδυτικά χαρτοφυλάκια να θέλουν να ωραιοποιήσουν κάπως τις τιμές των μετοχών.

Πέραν των δεικτών όμως, μένει να φανεί πώς θα «κλείσουν» τα χαρτοφυλάκια τις τραπεζικές θέσεις τους, όταν η μηνιαία απόδοση είναι θετική (4,40%)

όπως και του τριμήνου (2,99%), αλλά την τελευταία εβδομάδα είδαν τις τιμές να υποχωρούν κατά 1,58%, άρα με -δυνητικό- μεγαλύτερο περιθώριο αντίδρασης, στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί η εκτίμηση για τη μετά την ΑΜΚ της Alpha Βank πιθανή πορεία.

Η σημερινή συνεδρίαση είναι και η τελευταία που είναι ανοικτό το βιβλίο της Alpha Bank με πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχει υπερκαλυφτεί πάνω από δύο φορές και με την τιμή της μετοχής να διαμορφώνεται άνω του ενός ευρώ.

Αν και στις προηγούμενες ημέρες η οικονομική ειδησεογραφία περιέλαβε εξαιρετικές εξελίξεις όπου το ΤΑΙΠΕΔ μεταβίβασε στη Lamda Developments το Ελληνικό, με τη ζήτηση για πολυτελείς κατοικίες να ξεπερνά ήδη τις προσδοκίες.

Ακόμη η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ υπέγραψε την 1η σύμβαση που θα ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και αφορά την προέκταση του Ε65 ενώ την ίδια ώρα, οι χρηματικές διανομές της ΕΥΔΑΠ και του ΟΛΘ διαμορφώνουν μερισματικές αποδόσεις πάνω από 5%, με τη μεν ΕΥΔΑΠ να επιταχύνει την υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος €1 δισ..

Μετά τη συμφωνία με το Δημόσιο για το Νερό και ο ΟΛΘ συνεχίζει το δικό του επενδυτικό πρόγραμμα το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο στην εξέλιξη της μετάλλαξης Δέλτα παγκοσμίως και στα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώνονται, με ότι συνέπειες έχουν αυτά τα μέτρα στον Ελληνικό τουρισμό και κατά επέκταση στα νούμερα της οικονομίας.

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης ο οποίος σημειώνει απώλειες 0,11% και βρίσκεται στις 2.164,60 μονάδες, η Aegean με 2,52% σημειώνει τα περισσότερα κέρδη και ακολουθούν με κέρδη άνω του 1% ο Τιτάνας, ΑΔΜΗΕ και ΟΛΠ με την Τέρνα Ενεργειακή, Πειραιώς, ΕΛΧΑ, ΕΧΑΕ, Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια, Σαρλαντη, Motor Oil και Λάμδα να ακολουθούν ήπια ανοδικά. Σε αρνητικό έδαφος η ΕΥΔΑΠ με 3,7% και ακολουθούν ήπια πτωτικά η Alpha Bank, Jumbo, Coca Cola, ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ, Eurobank, Εθνική, ΟΠΑΠ και Βιοχάλκο.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΣΕΠ: Κλείνουν οι αιτήσεις για 115 μόνιμες προσλήψεις

Fitch Ratings: Αναβάθμισε την Quant από 2- σε 2

WIMA: Επανεξελέγη πρόεδρος ο Ηλίας Χατζηεφραιμίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα