Χρηματιστήριο Αθηνών: Αναζητά κατεύθυνση ο Γενικός Δείκτης

Θετικό ξεκίνημα για το χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό δείκτη να σημειώνει κέρδη 0,29% και να είναι στις 904,62 μονάδες με την αγορά να προσπαθεί για άλλη μια φορά στο ξεκίνημα της συνεδρίασης να οδηγηθεί σε πιο υψηλά επίπεδα προσπαθώντας να απεγκλωβιστεί από την ζώνη των 880 με 900 μονάδων όπου και διαπραγματεύεται τις τελευταίες εβδομάδες.

Το μεγάλο στοίχημα εξακολουθεί να είναι η αύξηση του τζίρου, ο οποίος έχει υποχωρήσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα στις τελευταίες συνεδριάσεις λόγω της επιφυλακτικότητας των επενδυτών για την πορεία της οικονομίας μέσα από το άνοιγμα

του τουρισμού.

Κοινή εκτίμηση πως με αυτούς τους τζίρους, με αυτόν τον ρυθμό, όσοι παραμένουν ενεργοί δεν έχουν και πολλές επιλογές, πέραν των επιλεκτικών κινήσεων που όλο και διευρύνονται προς μετοχές/εισηγμένες της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Μάλιστα, με δεδομένο ότι η εβδομάδα που ξεκίνησε, δεν έχει ιδιαίτερα «βαριά ατζέντα», είναι πολύ πιθανό το ενδιαφέρον να μετατεθεί στην πορεία των Διεθνών Αγορών. Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Πέμπτη είναι προγραμματισμένη η ανακοίνωση των επιτοκίων και της νομισματικής πολιτικής στην Ευρωζώνη από την ECB, ενώ την ίδια μέρα αναμένεται η κρίσιμη ανακοίνωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, για τον μήνα Μάιο.

Τεχνικά τώρα ο Γενικός Δείκτης θα ήθελε ένα κλείσιμο υψηλότερα των 908 – 915 μονάδων (ημερήσιο «stop short»), για να κινηθεί προς τις 919 και 950 και με απώτερο στόχο τις 1013 – 1043 μονάδες, όχι όμως χωρίς την ανάλογη αναβάθμιση του τζίρου.

Σε αντίθετη περίπτωση, οι πρώτες στηρίξεις στις 895, 888 (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών), 873 και 850 μονάδες (μέγιστη επιτρεπτή διόρθωση). Δεν έχει αλλάξει ο μεγάλος στόχος των αγοραστών, για τον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, που δεν είναι άλλος από τις 2240 μονάδες, με ενδιάμεσες αντιστάσεις στις 2200, 2216 (ημερήσιο «stop short») και 2230 μονάδες.

Κλείσιμο υψηλότερα των 2240 μονάδων (gap), αφήνει ελπίδες για αναρρίχηση προς τις 2371 μονάδες. Η όποια διόρθωση δεν πρέπει να επεκταθεί χαμηλότερα των 2150 (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών), ή στην χειρότερη περίπτωση χαμηλότερα των 2104 μονάδων (εκθετικός ΚΜΟ 60 ημερών).

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης ο οποίος σημειώνει κέρδη 0,15%, στις 2.189,30 μονάδες, ο Φουρλής με 1,14% και η ΓΕΚ Τέρνα με 1,03% σημειώνουν τα περισσότερα κέρδη και ακολουθούν ήπια ανοδικά τα ΕΧΑΕ, Σαράντης, Μυτιληναίος, Alpha Bank, Jumbo, Βιοχάλκο, Coca Cola, Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil, ΟΤΕ, Τιτάνας και Eurobank. Σε αρνητικό έδαφος με ήπιες απώλειες η Εθνική, Λάμδα, Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Aegean, ΕΥΔΑΠ και ΔΕΗ.

Διαβάστε ακόμα:

Απώλειες στα ασιατικά χρηματιστήρια μετά το ιαπωνικό ΑΕΠ

Σκυλακάκης: Τέλος στα μειωμένα ενοίκια τον Ιούλιο

Νέος πρόεδρος του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη ο Ανδρέας Σιάμισιης

Keywords
Τυχαία Θέματα