Χρηματιστήριο: Aμετάβλητος ο Γενικός Δείκτης παρά τα κέρδη των τραπεζών

Θετικά έκλεισε το χρηματιστήριο Αθηνών χάνοντας όμως στο δεύτερο μισό της συνεδρίασης όλα του τα κέρδη με τον Γενικό δείκτη να σημειώνει οριακή άνοδο 0,07% και να κλείνει στις 781,99 μονάδες.

Οι επενδυτές για άλλη μια ημέρα λειτούργησαν βραχυπρόθεσμα και στα υψηλά ημέρας προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις και επιβεβαίωσαν για άλλη μια συνεδρίαση, ότι η αγορά παρά τα θετικά νέα που βγαίνουν δεν έχει τις απαραίτητες δυνάμεις, ώστε να κινηθεί

πιο ψηλά και να διασπάσει το ψυχολογικό όριο των 800 μονάδων, συνεχίζοντας την πλάγια κίνηση σε μια ζώνη 20 μονάδων όπου έχει εγκλωβιστεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Ωστόσο, το υγιές, σύμφωνα με τους εγχώριους αναλυτές, είναι ότι αρκετοί τίτλοι ξεχωρίζουν, είτε λόγω των επιχειρηματικών τους εξελίξεων είτε λόγω των αποτελεσμάτων που έδειξαν για ένα έτος με σημαντικές πιέσεις σε όλα τα επίπεδα.

Η επιλεκτικότητα αυτή ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενη, καθώς υπάρχουν κλάδοι που είτε στηρίχθηκαν είτε έχουν μπροστά τους ισχυρές προοπτικές, με βάση τις εκτιμήσεις για τη δομή και το μέγεθος της ανάκαμψης. Έτσι, σύμφωνα με χρηματιστηριακές πηγές, καθώς η οικονομία σταδιακά θα επιστρέφει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και ο εμβολιασμός θα εξελίσσεται, μέρος της ρευστότητας της αγοράς θα κατευθύνεται σε πιο κυκλικούς τίτλους.

Η ροή αυτή είναι προς ώρας μικρή, δεδομένης της προτίμησης της αγοράς σε πιο αμυντικούς κλάδους, ωστόσο, η επιστροφή στην κανονικότητα θα σηματοδοτήσει αργά η γρήγορα και την αλλαγή αυτών των κεφαλαιακών ροών.

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης ο οποίος έκλεισε με άνοδο 0,14% στις 1.855,35 μονάδες η ΓΕΚ Τέρνα με 5,32% σημείωσε την μεγαλύτερη άνοδο και ακολούθησε η Βιοχάλκο με 4,19%, η Alpha Bank με 4%, η Τέρνα Ενεργειακή με 3,25%, η Εθνική Τράπεζα με 2,18%, η ΕΥΔΑΠ με 1,36% και η Τράπεζα Πειραιώς και η Eurobank με 0,47% και 0,43% αντίστοιχα.

Σε αρνητικό έδαφος και με την μεγαλύτερη πτώση η Aegean με 4,28% και ακολούθησαν με απώλειες άνω του 1% η Ελλάκτωρ, Μυτιληναίος, ΑΔΜΗΕ, Motor Oil και Coca Cola με τον ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Jumbo, Τιτάνας, Σαράντης, ΔΕΗ, ολπ, οπαπ, Λάμδα και Φουρλής να κλείνουν ήπια πτωτικά ενώ τα ΕΧΑΕ έκλεισαν αμετάβλητα.

Ο τζίρος ανήλθε στα 57,3 εκατομμύρια ευρώ και ο όγκος στα 21,4 εκατομμύρια τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 479 χιλιάδες τεμάχια. Όσον αφορά τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν στον δείκτη FTSE οι μετοχές της ΔΕΗ και της Τέρνα Ενεργειακής εισήλθαν στον δείκτη Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης του FTSE Russel κατά την αναθεώρηση του οίκου στις 19 Φεβρουαρίου με τις αλλαγές να τίθενται σε ισχύ από το κλείσιμο της αγοράς στις 19 Μαρτίου. Επίσης, οι δύο μετοχές εισήλθαν και στον δείκτη FTSE All World. Από την άλλη, εκτός των δεικτών Total και Micro Cap θα βρεθεί η μετοχή της Autohellas.

Διαβάστε ακόμη:

Έως 70% το «κούρεμα» των servicers στα δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Άρειος Πάγος: Συνταγματικό το άρθρο για την απιστία τραπεζικών στελεχών

Ράιαν Κόεν: O δισεκατομμυριούχος που θέλει να σώσει την Gamestop

Keywords
Τυχαία Θέματα