Χρ. Καλογρίτσας: Η ιστορία επαναλαμβάνεται

Η ιστορία διδάσκει και πολλές φορές επαναλαμβάνεται για όλους όσοι αρνήθηκαν και αρνούνται να πάρουν το μάθημα στα σοβαρά. Ο λόγος για τον Χρήστο Καλογρίτσα που συνεχίζει να «καταπίνει» χιλιόμετρα εθνικών οδών και συσσωρεύει ανεκτέλεστο υπόλοιπο από τις συμβάσεις των πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Η ιστορία διδάσκει. Η ιστορία επαναλαμβάνεται... Πριν από 17 χρόνια μια εταιρεία συμφερόντων του Χρήστου Καλογρίτσα ήταν έτοιμη να περάσει το κατώφλι της Σοφοκλέους που τότε φιλοξενούσε το Χρηματιστήριο.

Όλα

ήταν έτοιμα. Και το ενημερωτικό δελτίο εισαγωγής στην ώρα του. Με μια σημαντική σημείωση να το συνοδεύει. Μια σημείωση που είχαν επιβάλλει οι εποπτικές και ελεγκτικές αρχές του χρηματιστηρίου και της κεφαλαιαγοράς να συμπεριληφθεί στις πρώτες σελίδες του ενημερωτικού δελτίου της έκδοσης.

Το πρώτο σημείο της σημείωσης αφορούσε την έξω από κάθε πρόβλεψη αύξηση του κύκλου εργασιών όπου από τα 800 και κάτι εκατομμύρια δραχμές της περιόδου 1996-1997 «πέταξε» στα 24 δισεκατομμύρια και κάτι ψιλά της περιόδου 1999-2000.

Μάλιστα, η θεαματική εκτίναξη ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια πριν την παρ' ολίγον είσοδο της εταιρείας στο Χρηματιστήριο όπως αναφέρεται στη σημείωση οφείλεται σε ένα έργο συνολικού (αρχικού) προϋπολογισμού 30 δισ. δρχ. που αφορούσε το Εφετείο Αθηνών στο σύμπλεγμα των κτηριακών εγκαταστάσεων του Δικαστικού Μεγάρου.

Με τούτα και με εκείνα η εταιρεία του Χρήστου Καλογρίτσα όχι μόνο είχε κέρδη με ουρά από τις συμβάσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης αλλά και ένα ανεκτέλεστο υπόλοιπο της τάξης των 63 δισ. δρχ. στην μπάντα.

Δύο χρόνια μετά ο τζίρος της εισηγμένης μόλις και μετά βίας έφθανε ξεπερνώντας ελαφρώς τις 400 χιλιάδες ευρώ...

Όλη αυτή η ιστορία θυμίζει κάτι;

Keywords
Τυχαία Θέματα