Χορηγοί αθλητών ατομικών αγωνισμάτων: Το παράδειγμα Κορακάκη - Stoiximan


Η μεγάλη επιτυχία της 20χρονης Άννας Κορακάκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, έφερε στο προσκήνιο τις συνθήκες με τις οποίες οι Έλληνες αθλητές μη δημοφιλών αθλημάτων, όπως η σκοποβολή, προπονούνται καθημερινά και προετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους, με τα ελληνικά χρώματα, σε μεγάλες διεθνείς και παγκόσμιες διοργανώσεις.

Κοινή συνιστώσα της πραγματικότητας των περισσότερων

αθλητών είναι η έλλειψη υποδομών, η σχεδόν μηδενική κρατική βοήθεια, η έλλειψη πόρων για την αγορά και συντήρηση αθλητικού εξοπλισμού, όπως και τα έξοδα για τις μετακινήσεις εκτός της βάσης τους για να μπορούν να προπονηθούν σε διαφορετικές συνθήκες.

Και αν οι επιτυχίες, όπως η πρόσφατη της Άννας Κορακάκη, φέρνουν για λίγες ημέρες στην επικαιρότητα τα δεδομένα αυτά, η σκληρή πραγματικότητα θα επανέλθει για τους Έλληνες αθλητές, στην προετοιμασία τους για τον επόμενο διεθνή αγώνα τους που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας.

Στις πρώτες δηλώσεις της ως χρυσή Ολυμπιονίκης, η Άννα Κορακάκη, ανέδειξε τα προβλήματα αυτά, δεν παρέλειψε ταυτόχρονα να ευχαριστήσει την εταιρεία Stoiximan, που αποτελεί τον χορηγό της, στην προσπάθεια που έκανε για να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς του Ρίο και να διεκδικήσει το ολυμπιακό μετάλλιο.

Οι ευχαριστίες αυτές, όπως και οι αντίστοιχες άλλων αθλητών, δεν πραγματοποιούνται στο πλαίσιο κάποιας συμβατικής τους υποχρέωσης με τον χορηγό αλλά είναι πέρα για πέρα ειλικρινείς και αυθόρμητες. Και αυτό γιατί, τα τελευταία λίγα χρόνια, κάποιες εταιρείες διέθεσαν χρήματα για να στηρίξουν αθλητές μη δημοφιλών αγωνισμάτων, αν και γνωρίζουν ότι η προβολή που θα λάβουν δεν μπορεί να συγκριθεί επ'ουδενί με την αντίστοιχη προβολή σε δημοφιλή αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ.

Η Stoiximan, μια εκ των πρωτοπόρων εταιρειών σε θέματα χορηγιών, συμμετείχε στο πρόγραμμα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, 'υιοθετώντας' αθλητές στην προσπάθειά τους να συμμετέχουν και να διακριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εκτός από την Άννα Κορακάκη, χορηγεί μερικές ακόμη μεγάλες ελπίδες της Ελλάδας για μετάλλια στο Ρίο: τον Λευτέρη Πετρούνια, την Κατερίνα Στεφανίδη και την Εθνική Πόλο Ανδρών που διεκδικούν με πολλές αξιώσεις την άνοδό τους στο Ολυμπιακό βάθρο.

Οι χορηγίες αυτές αποτελούν βασικό στήριγμα για τους αθλητές και τους διασφαλίζουν μια βασική πηγή εσόδων. Χωρίς αυτές, κάποιοι από τους αθλητές θα είχαν ενδεχομένως πρόβλημα βιοπορισμού και δεν θα μπορούσαν να προπονούνται αφοσιωμένοι στο αγώνισμά τους.

Το πραγματικό όφελος για τις εταιρείες χορηγούς τέτοιων αθλητών, οι οποίες είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, είναι η αναγνώριση τους από το ελληνικό κοινό για τη συνεισφορά τους και τίποτε περισσότερο.

Όπως ανάφερε ο Πρόεδρος του ΔΣ της Stoiximan, Γιώργος Δασκαλάκης, 'για εμάς στη Stoiximan, οι χορηγίες σε αθλητές αποτελούν βασική μας κατεύθυνση και αποστολή. Το αντικείμενό δραστηριότητάς μας είναι ο αθλητισμός και θεωρούμε χρέος μας να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον Ελληνικό αθλητισμό και τους Έλληνες αθλητές'.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα