Χάνει πάνω από 2% το πετρέλαιο

Ισχυρές απώλειες άνω του 2% καταγράφονται στο πετρελαίο, μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ ότι ετοιμάζεται να αυξήσει δραματικά τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα εντός της εβδομάδας.

Οι δηλώσεις αυτές φαίνεται πως τινάζουν στον αέρα τις πολύμηνες διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Κίνας ώστε να λήξει ο μεταξύ τους εμπορικός πόλεμος.

Νωρίτερα το αμερικανικό αργό σημείωνε πτώση 2,05% ή 1,29 δολ. με την τιμή του στα 60,65 δολάρια/βαρέλι, ενώ το μπρεντ υποχωρούσε

1,92% ή 1,36 δολάρια στα 69,49 δολ/βαρέλι.

Η Wall Street Journal μετέδωσε ότι το Πεκίνο σκέφτεται την αναβολή ή ακόμα και την ακύρωση της επίσκεψης του Κινέζου προέδρου για συνομιλίες στην Ουάσινγκτον.
Συνεπεία τούτου σημειώνονται αναταράξεις και στις διεθνείς αγορές με τα κινεζικά χρηματιστήρια να βυθίζονται με πτώση περί το 6%, ενώ και οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν πτωτικά με τον Stoxx600 να χάνει περί το 1%.

«Επί 10 μήνες, η Κίνα πληρώνει δασμούς στις ΗΠΑ ύψους 25% σε είδη υψηλής τεχνολογίας αξίας 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων και (δασμούς) 10% σε άλλα είδη αξίας 200 δισεκ. δολαρίων», υπενθύμισε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος με ανάρτησή του στο Twitter.

«Το 10% θα ανέβει στο 25% την Παρασκευή. Άλλα προϊόντα, αξίας 325 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που μας στέλνει η Κίνα, παραμένουν αδασμολόγητα, αλλά σύντομα θα δασμολογηθούν, με 25%», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα