Χάμοντ: Η Βουλή των Κοινοτήτων ίσως ψηφίσει τη συμφωνία την ερχόμενη εβδομάδα

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Philip Hammond μιλάει για τις προοπτικές που έχει το Κοινοβούλιο της χώρας για άλλη μια φορά να υπερψηφίσει την τελική συμφωνία για το Brexit μέσα σε λίγες μέρες, καθώς οι αρμόδιοι προσπαθούν να διαπραγματευτούν στις Βρυξέλλες για κάποιες νομικά δεσμευτικές αλλαγές στη συμφωνία.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, ο Hammond δήλωσε ότι μια «μικρή ομάδα αδιαλλάκτων» των Συντηρητικών που τάσσονται υπέρ του Brexit δεν θα βάλει νερό

στο κρασί της για χάρη της επίτευξης συμφωνίας. Ωστόσο, επέμεινε ότι το Συντηρητικό Κόμμα δεν έχει καταληφθεί από τους ευρωσκεπτικιστές στην Ευρωπαϊκή Ομάδα. Αυτό ήταν ένα κεντρικό ζήτημα για τους τρεις Συντηρητικούς που εγκατέλειψαν το κόμμα την Τετάρτη, λέγοντας ότι δεν αναγνώριζαν πλέον πού ακριώς βρίσκονται ως προς το θέμα οι Συντηρητικοί.

Ο Hammond δήλωσε ότι υπάρχουν θετικές ενδείξεις από τις Βρυξέλλες ότι η ΕΕ μετακινείται από την αρχική θέση της και δίνει έδαφος για την νέα εξέλιξη. Είναι "σημαντικό" ότι η ΕΕ υπόσχεται πλέον "εγγυήσεις" στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφερε ο υπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα