Χαμηλότερα άνοιξε η Wall Street μετά τα απογοητευτικά στοιχεία των ΗΠΑ

Ελαφρώς χαμηλότερα άνοιξε η Wall Street την Πέμπτη, μετά τη δημοσιοποίηση των απογοητευτικών οικονομικών δεδομένων στις ΗΠΑ. Το βλέμμα των επενδυτών βρίσκεται επίσης την Ουάσινγκτον, καθώς οι εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας συνεχίζονται.

Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average υποχώρησε 38 μονάδες στο άνοιγμα, καθώς η

Nike έχασε έδαφος. Ο S&P 500 υποχώρησε 0,1%, οδηγούμενος χαμηλότερα από τους τομείς των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και της υγειονομικής περίθαλψης. Ο Nasdaq Composite επίσης υποχώρησε 0,1% στο καμπανάκι του ανοίγματος.

Ο δείκτης μεταποίησης Philadelphia Fed διαμορφώθηκε στις -4,1 μονάδες τον Φεβρουάριο από τις 17 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. Πρόκειται για το πρώτο αρνητικό επίπεδο μετά από το Μάιο του 2016.

Παράλληλα οι παραγγελίες διαρκών αγαθών αυξήθηκαν κατά 1,2% τον Δεκέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Την ίδια ώρα, δημοσιεύματα του Τύπου ανέφεραν πως οι Αμερικανοί και Κινέζοι διαπραγματευτές εργάζονται πάνω σε πολλά μνημόνια κατανόησης (Memorandum of Understanding- MOU) που θα αποτελέσουν τη βάση μιας τελικής εμπορικής συμφωνίας.

Δεν αναμένεται καμία πρόοδος κατά τη διάρκεια των συνομιλιών της Ουάσινγκτον σχετικά με τα μεγάλα διαρθρωτικά ζητήματα, αλλά υπάρχει μια προσπάθεια να επεκταθεί ενδεχομένως η προθεσμία της 1ης Μαρτίου για την αύξηση των δασμών των ΗΠΑ στα κινεζικά προϊόντα. Ο Liu He, ο κύριος διαπραγματευτής της Κίνας, αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump την Παρασκευή.

Keywords
Τυχαία Θέματα