Χαμηλές πτήσεις για τις ευρωαγορές στην εκπνοή του 2017

Πτωτικά κινούνται σήμερα οι ευρωαγορές, σε μια εβδομάδα που, ούτως ή άλλως οι συναλλαγές είναι περιορισμένες λόγω των εορτών.

Ο STOXX 600 άνοιξε με οριακή άνοδο 0,05%πριν από λίγο σημείωνε απώλειες 0,09%.

Σε αρνητικό έδαφος πριν από λόγο οι περισσότεροι μεγάλοι δείκτες: FTSE100 +0,01%, DAX -0,20%, CAC40 -0,19%, FTSE MIB -0,08%, IBEX35 -0,12%

Σε θετικό πρόσημο κινούνται οι μετοχές πρώτων υλών, τροφίμων και ποτών, ασφαλειών, λιανικού εμπορίου και τουρισμού.

Τις καλύτερες επιδόσεις σημειώνει η μετοχή της εταιρείας λιανικής

Steinhoff, με άνοδο 5%, ενώ στον αντίποδα βρίσκονται η μετοχή της IWG, με πτώση 2,5% και οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών Dixons Carphone, BT, Immarsat και Nokia.

Στο μεταξύ, σήμερα η βρετανική συνομοσπονδία Βιομηχάνων δημοσιοποίησε την τελευταία της έρευνα κατά την οποία οι βρετανικές εταιρείες ανακοίνωσαν άνοδο της ανάπτυξης κατά το δ' τρίμηνο, προσθέτοντας ωστόσο ότι στις αρχές του 2018 ίσως καταγραφεί επιβράδυνση, λόγω των πιέσεων που ασκεί ο πληθωρισμός στα νοικοκυριά.

Σε μεμονωμένες μετοχές, η Airbus καταρτίζει σχέδια έκτακτης ανάγκης για να περικόψει την παραγωγή του σούπερ τζάμπο A380, εάν δεν καταφέρει να κερδίσει μια βασική παραγγελία από την Emirates του Ντουμπάι, μεταδίδει το Reuters.

Εν τω μεταξύ, η Barclays ανακοίνωσε ότι αναμένεται να διαγράψει περίπου 1 δισεκατομμύριο λίρες από τα ετήσια κέρδη μετά φόρων, λόγω της φορολογικής μεταρρύθμισης στις ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα