Χ.Α.: Συνεχίζεται η ανοδική αντίδραση αλλά με ισχνό τζίρο

Σε επίπεδα άνω των 850 μονάδων οδηγείται το Χρηματιστήριο με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει άνοδο 1,5% στις 851,50 μονάδες. Η αγορά συνεχίζει τη χθεσινή ανοδική κίνηση από το sell off της Δευτέρας και τα χαμηλά τετραμήνου, αν και η αντίδραση αυτή δεν πείθει ακόμη ότι μπορεί να διορθώσει την εικόνα της αγοράς και να βελτιώσει την βραχυπρόθεσμη τάση της.

Το κύριο στοιχείο που είναι ανησυχητικό είναι ότι και η σημερινή ανοδική συνεδρίαση έχει πολύ μικρή συναλλακτική δραστηριότητα, όπως και χθες, με τους επενδυτές να είναι πολύ επιφυλακτικοί στο να προχωρήσουν σε νέες τοποθετήσεις παρά τις

πιο χαμηλές τιμές που έχουν διαμορφωθεί στο ταμπλό μιας και υπάρχουν εισηγμένες οι οποίες δίνουν σταθερά και καλά μερίσματα. Το χτίσιμο των θέσεων δικαιολογεί πλέον και με το παραπάνω το κόστος ευκαιρίας ακόμα και αν η κατάσταση παραμείνει δύσκολη. Άλλωστε πέρα από την πτώση που έχει καταγράψει το Χρηματιστήριο Αθηνών τον τελευταίο μήνα, το κόστος δανεισμού για τις εισηγμένες έχει μειωθεί και ο εταιρικός φόρος το 2021 θα είναι χαμηλότερος κατά 200 μονάδες βάσης.

Τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης είναι μπροστά, τα μεγάλα έργα έχουν μπει σε τροχιά υλοποίησης ενώ κάθε μέρα ακούμε για επιχειρηματικές συμφωνίες σχεδόν σε όλο το εύρος της οικονομίας.

Βέβαια μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο στην πανδημία μετά και την μετάλλαξη Δέλτα οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στον τουρισμό, ο οποίος αποτελεί σημείο αναφοράς για την οικονομία της χώρας, ενώ έχει επενδυθεί πολύ χρήμα και προσπάθεια ώστε οι αφίξεις να φθάσουν σε αλλεπάλληλα ρεκόρ και σημαντικές πληρότητες.

Ένα πισωγύρισμα σε μέτρα περιορισμού της δραστηριότητας βάζει στο τραπέζι ένα θέμα αναθεώρησης των εκτιμήσεων κάτι το οποίο ερμηνεύεται ως αστοχία στα έσοδα του προϋπολογισμού, αύξηση των καθυστερήσεων σε πληρωμές και δάνεια και διατήρηση της ανεργίας.

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης ο οποίος σημειώνει κέρδη κατά 1,52% και βρίσκεται στις 2.038,93 μονάδες, η Βιοχάλκο με 3,49%, Τιτάνας με 3,11% και ΕΛΧΑ μ 3,06% σημειώνουν τα περισσότερα κέρδη και ακολουθούν Jumbo, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, Motor Oil, Πειραιώς και ΔΕΗ με κέρδη άνω του 2%, Ελλάκτωρ, Alpha Bank, Εθνική, ΑΔΜΗΕ, Coca Cola, Μυτιληναίος, ΕΧΑΕ, Aegean με κέρδη άνω του 1% και Λάμδα, Eurobank, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ, ΓΕΚ Τέρνα με ήπια κέρδη ενώ ο Σαράντης είναι η μόνη μετοχή με αρνητικό πρόσημο σημειώνοντας απώλειες 0,23%.

Διαβάστε ακόμη:

Έλληνες εφοπλιστές σε θέση μάχης – Ποιοι επενδύουν και πού

Εφαρμογή αποκαλύπτει πόσοι βγάζουν μεγαλύτερο ή μικρότερο μισθό από εσάς

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Πόσο διαρκεί η ανοσία μετά τον εμβολιασμό – Η προστασία για μετάλλαξη Δ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χ Α, Συνεχίζεται,ch a, synechizetai