Χ.Α: Προσπάθεια σταθεροποίησης – Έντονες ρευστοποιήσεις ξανά για την Πειραιώς

Με έντονη μεταβλητότητα και αλλαγές προσήμων έχει ξεκινήσει η πρώτη μισή ώρα της σημερινής συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό δείκτη να είναι στις 827 μονάδες σημειώνοντας απώλειες 0,53% και με την Τράπεζα Πειραιώς για άλλη μια συνεδρίαση να έχει έντονες ρευστοποιήσεις από την αρχή της συνεδρίασης με αποτέλεσμα να παρουσιάζει απώλειες 11,8% σε αντίθεση με τις υπόλοιπες συστημικές τράπεζες οι οποίες ξεκίνησαν την

συνεδρίαση με θετικό πρόσημο.

Με το κλίμα στις Ευρωπαϊκές αγορές να είναι αρνητικό μετά την κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας, με τις δηλώσεις Βρετανού Αξιωματούχου, που συμβουλεύει την Κυβέρνηση, ο οποίος βλέπει εξαιρετικά απίθανο το ενδεχόμενο, οι περισσότεροι Βρετανοί να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό αυτό το Καλοκαίρι, λόγω του κινδύνου εισαγωγής νέων μεταλλάξεων Covid-19, το στοίχημα αυτή την στιγμή είναι να δούμε τη θετική διαφοροποίηση των τίτλων να συνεχίζεται και το επόμενο διάστημα, και τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο με την κεφαλαιακή ενίσχυση της Τράπεζας Πειραιώς. Αυτό αυτομάτως θα επιβεβαιώσει την παρουσία των αγοραστών, ακόμη και σε επιλεκτικό επίπεδο και τη δημιουργία στεγανών σε τίτλους που έχουν δείξει ότι η αγορά παραμένει σε ανοδικό κανάλι μακροπρόθεσμα.

Τεχνικά και ξεκινώντας από τον Γενικό δείκτη, όσο αυτός δίνει κλεισίματα υψηλότερα των 804 – 800 μονάδων, το σενάριο προσέγγισης των 898 – 908 μονάδων, παραμένει πάνω στο τραπέζι και θα ενδυναμωθεί σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κλεισίματος υψηλότερα των 862 μονάδων, με την αμέσως επόμενη αντίσταση να εντοπίζεται στις 893 μονάδες (gap). Οι πρώτες στηρίξεις στις 824 και 819 μονάδες. Κλείσιμο χαμηλότερα των 800 μονάδων, θα ανοίξει “ολισθηρό μονοπάτι” προς τις 795 – 786 και 772 μονάδες (ημερήσιο “stop long”). Δεν πρέπει να παραβιαστεί το “φρούριο” των 1957 μονάδων (εκθετικός ΚΜΟ 200 εβδομάδων) για τον δείκτη Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης, προκειμένου να μην μπουν σε δοκιμασία οι επόμενες στηρίξεις στις 1950 (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών), 1935, 1870 – 1860 και 1830 μονάδες (ημερήσιο “stop long”).

Οι πρώτες αντιστάσεις στις 2079, 2106 και 2240 μονάδες (gap). Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης ο οποίος σημειώνει κέρδη 0,09% και είναι στις 2.004,23 μονάδες ο Τιτάνας μετά και τα σημερινά αποτελέσματα που ανακοίνωσε σημειώνει την μεγαλύτερη άνοδο με 2,06% και ακολουθούν ήπια ανοδικά η Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Σαράντης, ΕΥΔΑΠ, Βιοχάλκο, Μυτιληναίος, Alpha Bank, Coca Cola, ΑΔΜΗΕ και ΟΤΕ, ενώ σε αρνητικό έδαφος και με τις μεγαλύτερες απώλειες εκτός της Πειραιώς είναι η Aegean με 3,94% και ακολουθούν ήπια πτωτικά η Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo, Motor Oil, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, ΑΔΜΗΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα και Φουρλής.
Διαβάστε ακόμη:

«Βόμβα» χρεών με λανθασμένα κουρέματα στις υπεκμισθώσεις ακινήτων

Έρχεται το 2022 το πρώτο παραθαλάσσιο resort των Ισραηλινών της Brown στην Αττική

Στα άκρα η κόντρα για τη Μαλαματίνα – Όλο το σχέδιο εξυγίανσης

Keywords
Τυχαία Θέματα