Χ.Α: Ήπια τεχνική αντίδραση μετά το χτεσινό sell off

Ήπια τεχνική αντίδραση καταγράφεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει κέρδη κατά 0,36% και να βρίσκεται στις 836,3 μονάδες, προσπαθώντας να αντιδράσει από το χτεσινό sell off σε μια προσπάθεια ανάκαμψης μετά την παγκόσμια υποχώρηση των χρηματιστηριακών δεικτών τη Δευτέρα, με φόντο την έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού διεθνώς λόγω της υπερμεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα.

Η χτεσινή συνεδρίαση τον

οδήγησε σε χαμηλά τετραμήνου με την κεφαλαιοποίηση της αγοράς να μειώνεται κατά 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η τεχνική εικόνα στο Χρηματιστηρίου Αθηνών να έχει επιβαρυνθεί σημαντικότατα, καθώς οι βασικοί δείκτες έδωσαν ημερήσια σήματα εξόδου, όπως και οι περισσότεροι από τους δεικτοβαρείς τίτλους, ενώ η χθεσινή υποχώρηση συνοδεύτηκε από ευδιάκριτη αύξηση του τζίρου, ένδειξη όχι καλή για πτωτικές συνεδριάσεις.

Ακόμα χειρότερη ήταν  η εικόνα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, όπου η απόσυρση των αγοραστών σε χαμηλότερα επίπεδα ή ακόμα και η παντελής απουσία τους από το ταμπλό καθιστούσε δυσχερές το έργο όσων είχαν αποφασίσει να μειώσουν θέσεις και δεν ήταν λίγοι οι τίτλοι που ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση με απώλειες, σαφώς δυσανάλογες σε σχέση με τον όγκο συναλλαγών τους.

Παρά τη σημερινή άνοδο η επιφυλακτικότητα είναι εμφανής στην αγορά με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις εξελίξεις στην πορεία της υγειονομικής κρίσης και κατά πόσο θα επηρεάσει αυτή η κρίση την πορεία στον τουρισμό προχωρώντας σε re rating των μετοχών μιας και οι προσδοκίες τελικά του πρώτου τετραμήνου φαίνονται να ήταν πολύ αισιόδοξες.

Αναλυτικά, στις τράπεζες την μεγαλύτερη άνοδο καταγράφει η Εθνική +1,6% από +2,62% υψηλό ημέρας και ακολουθούν με οριακά κέρδη Πειραιώς +0,30% και Alpha Bank +0,30% ενώ οριακά υποχωρεί η Eurobank -0,10%.

Τεχνικά, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η χτεσινή συνεδρίαση επιδείνωσε σημαντικά την εικόνα των βασικών δεικτών. Ο Γενικός Δείκτης έχασε στη σειρά τις στηρίξεις στις 864 (εκθετικός ΚΜΟ 100 ημερών) – 862, 850, 845 (εκθετικός ΚΜΟ 30 εβδομάδων) και 836 μονάδες. Αν χαθεί η επόμενη στήριξη στις 828 – 824 μονάδες, η επόμενη μάχη θα δοθεί στις 820 μονάδες (εκθετικός ΚΜΟ 200 ημερών).

Να σημειωθεί ότι ο Γενικός Δείκτης έδωσε ημερήσιο σήμα εξόδου, το οποίο αναιρείται με κλείσιμο υψηλότερα των 885 μονάδων με ενδιάμεσες αντιστάσεις στις 874 και 883 μονάδες (εκθετικός ΚΜΟ 60 ημερών). Ημερήσιο σήμα εξόδου, έδωσε και ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, το οποίο αναιρείται με κλείσιμο υψηλότερα των 2143 μονάδων, με ενδιάμεσες αντιστάσεις στις 2040 (εκθετικός ΚΜΟ 30 εβδομάδων), 2079, 2095 – 2106, 2133 (εκθετικός ΚΜΟ 60 ημερών) και 2140 μονάδες (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών). Σε περίπτωση συνέχισης της “νότιας” κίνησης, η επόμενη στήριξη στις 1989 μονάδες (εκθετικός ΚΜΟ 200 εβδομάδων).

Διαβάστε ακόμη

Τα παρά θιν’ αλός γραφεία των τραπεζών, το fund που έδωσε 1,6 δισ. για ελληνική εταιρία και τα μυστήρια των Γερμανών 

COSMOTE Vs NOVA: Τηλεοπτικό «ντέρμπι» για τα εκατομμύρια του ποδοσφαίρου

Γιατί Θεοδωρόπουλος και Χατζάκου ένωσαν δυνάμεις για τη ΜΕΒΓΑΛ

Keywords
Τυχαία Θέματα