Χ.Α: Οριακή πτώση με το βλέμμα στραμμένο στην Alpha Bank

Οριακά αρνητικό ξεκίνημα για το Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει πτώση 0,17% και να είναι στις 906,18 μονάδες, με την προσοχή των επενδυτών αυτή την εβδομάδα να είναι στραμμένη στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank η οποία ξεκινά από σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 30 ιουνίου. Η αύξηση διενεργείται, όπως είναι γνωστό,

με κατάργηση των δικαιωμάτων προτίμησης και διάθεση των νέων μετοχών, μέσω συνδυασμένης προσφοράς.

Σήμερα το πρωί ανοίγει βιβλίο προσφορών για την ιδιωτική τοποθέτηση στο εξωτερικό, μέσω της οποίας θα διατεθεί το 80% των νέων μετοχών, ενώ ταυτόχρονα ξεκινά η δημόσια προσφορά στην Ελλάδα για το υπόλοιπο 20%. Αδιαμφισβήτητα η AMK μπορεί να λειτουργήσει σαν καταλύτης για τον κλάδο, την αγορά παρά το ότι η υπερκάλυψη του ποσού εμφανίζεται, εκ προοιμίου, διασφαλισμένη. Κρίνοντας από την, ανάλογη, προσφορά στην περίπτωση της Πειραιώς (του 1,35 δισεκατομμυρίων ευρώ) το ζητούμενο δεν είναι η υπέρκάλυψη όσο η σύνθεση των ενδιαφερόμενων, οι νέες ισορροπίες στο μ.κ, η αποτίμηση του εγχειρημάτος από τα funds.

Όσον αφορά την σημερινή συνεδρίαση το πιο πιθανό σενάριο είναι να δούμε την ίδια εικόνα που βλέπουμε όλον τον Ιούνιο με την αγορά να είναι εγκλωβισμένη σε ένα στενό εύρος τιμών με τους αγοραστές και πωλητές να μην έχουν την δύναμη να κατευθύνουν τον Γενικό Δείκτη προς μια κατεύθυνση με αποτέλεσμα η αγορά να παραμένει σε μια στασιμότητα.

Άλλωστε εκτός της απουσίας των καταλυτών που θα μπορούσαν να κατευθύνουν την αγορά σε πιο υψηλά επίπεδα, τους τελευταίους δύο μήνες έχει αφαιρεθεί πολύτιμη ρευστότητα από το σύστημα, είτε λόγω των αυξήσεων της Aegean και της Alpha Bank είτε λόγω των ομολογιακών εκδόσεων που προχώρησαν οι εισηγμένες. Τεχνικά δεν είχαμε κάποια αλλαγή στα δεδομένα και έτσι σε περίπτωση που ο Γενικός Δείκτης επιμείνει πλαγιοανοδικά, οι πρώτες αντιστάσεις στις 913 και 950 μονάδες, ενώ οι επόμενες στηρίξεις εντοπίζονται στις 903 (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών), 895, 880 και 852 (ημερήσιο “stop long”) – 850 μονάδες (εκθετικός ΚΜΟ 30 εβδομάδων).

Για τον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, οι πλησιέστερες στηρίξεις στις 2186 (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών), 2138 (εκθετικός ΚΜΟ 60 ημερών) και 2046 μονάδες (ημερήσιο “stop long”). Για την σχετική αποκατάσταση της τεχνικής εικόνας απαιτείται επαναφορά με κλείσιμο υψηλότερα των 2230 – 2240 μονάδων, με ενδιάμεση αντίσταση στις 2216 μονάδες. Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης ο οποίος σημειώνει απώλειες κατά 0,11% και βρίσκεται στις 2.193,08 μονάδες, ο Τιτάνας με 1,45%, η ΕΥΔΑΠ με 1,15% και η Τέρνα Ενεργειακή με 1% σημειώνουν τα περισσότερα κέρδη και ακολουθούν ήπια ανοδικά η ΕΛΧΑ, ΟΠΑΠ, Jumbo, Εθνική, Σαράντης και Ελλάκτωρ. Σε αρνητικό έδαφος και με τις μεγαλύτερες απώλειες τα Ελληνικά Πετρέλαια με 1,57%, η Aegean με 1,38% και η ΔΕΗ με 1,04% και ακολουθούν ήπια πτωτικά ο ΟΤΕ, ΕΧΑΕ, Μυτιληναίος, Eurobank, Λάμδα, Motor Oil, Πειραιώς, ΑΔΜΗΕ, Coca Cola και Βιοχάλκο με τον ΟΛΠ να είναι αμετάβλητος.

Διαβάστε ακόμη:

Alpha Bank: Ξεκίνησε η ΑΜΚ – Πώς θα αντληθούν €800 εκατ. με συνδυασμένη προσφορά

Διευκολύνσεις εμβολιασμένων: Στις 12:00 οι ανακοινώσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Τα… κεχριμπαρένια κομπολόγια που έμειναν «ορφανά»

Keywords
Τυχαία Θέματα