Χ.Α.: Με θετικό πρόσημο ο Γενικός Δείκτης – Προσπάθεια για τις 870 μονάδες

Με θετικό πρόσημο ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει κέρδη κατά 0,63% και να βρίσκεται στις 869,20 μονάδες.

Η αγορά κινείται στο γνωστό μοτίβο του τελευταίου μήνα, εγκλωβισμένη στις τελευταίες συνεδριάσεις γύρω από τις 870 μονάδες.

Η αγορά να στηρίζεται σήμερα σε αρκετές δεικτοβαρείς μετοχές αλλά με την επιφυλακτικότητα να είναι εμφανής και να επιβεβαιώνει άλλη μια φορά την αδυναμία του Χρηματιστηρίου Αθηνών

να κινηθεί σε πιο υψηλά επίπεδα.

Η αγορά επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά το βραχυπρόθεσμο χαρακτήρα των κινήσεων στο ταμπλό, με την παλίνδρομη κίνηση μεταξύ 860 – 910 μονάδες, με μικρές εξάρσεις, να έχουν στρώσει το έδαφος σε αρκετά χαρτοφυλάκια να κάνουν trading ολίγων ημερών και μικρού διαστήματος.

Η πλάγια αυτή κίνηση μάλιστα συντηρείται ακόμη και σε ημέρες που τόσο τα μακροοικονομικά στοιχεία όσο και οι εκτιμήσεις συνηγορούν για μια ανάκαμψη της οικονομίας. Κατά μεγάλο μέρος αυτή η συμπεριφορά των επενδυτών οφείλεται ότι δεν είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν μεγαλύτερο ρίσκο και ο βασικός λόγος είναι η παράλλαξη Δέλτα, που έχει επαναφέρει το φάσμα νέων περιοριστικών μέτρων στη χώρα, δεδομένου του ότι και οι ρυθμοί εμβολιασμού δεν είναι οι αναμενόμενοι.

Και μπορεί το Χρηματιστήριο Αθηνών να είχε καλύτερες επιδόσεις το πρώτο τρίμηνο του έτους, όταν η οικονομική δραστηριότητα βρισκόταν υπό περιορισμό, όμως στο τρέχον τρίτο τρίμηνο η επίδραση πιθανών νέων μέτρων θα είναι πολύ μεγαλύτερη, δεδομένου ότι η τουριστική περίοδος κορυφώνεται.

Εάν ο κλάδος αυτός δεν καταφέρει να πετύχει έστω το 50% των επιδόσεων του 2019, τότε η αρνητική επίδραση στη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας θα είναι πολλαπλασιαστικά μεγαλύτερη από τους περιορισμούς του πρώτου τριμήνου.

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης ο οποίος σημειώνει κέρδη κατά 0,61% η Ελλάκτωρ με 3,01% σημειώνει τα περισσότερα κέρδη και ακολουθούν Λάμδα και ΓΕΚ Τέρνα με 2,96% και 2,02% με την Εθνική, Alpha Bank και Μυτιληναίος να σημειώνουν άνοδο άνω του 1% και Πειραιώς, Motor Oil, ΕΧΑΕ, ΟΛΠ, Eurobank, ΔΕΗ, Jumbo, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Coca Cola, ΟΠΑΠ, Τιτάνας και ΕΛΧΑ να σημειώνουν ήπια άνοδο. Σε πτώση ο Σαράντης με 0,23% ενώ ΕΥΔΑΠ, Βιοχάλκο και Aegean είναι αμετάβλητες.

Διαβάστε ακόμα:

Μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες στα υπαίθρια κέντρα διασκέδασης

ΜYTILINEOS: Πρόγραμμα πρακτικής για μηχανικούς με μισθό – Πού να κάνετε αίτηση

Ευρωαγορές: Θετικά πρόσημα με το βλέμμα σε εταιρικά κέρδη αλλά και στη μετάλλαξη Δέλτα

Keywords
Τυχαία Θέματα