Χ.Α.: Γύρω από τις 900 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Σε θετικό έδαφος συνεχίζει το Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει κέρδη 0,38% και να είναι στις 898,61 μονάδες, με την αγορά να βρίσκει στηρίξεις στην Coca Cola και στην ΔΕΗ και να συνεχίζει την προσπάθεια για την υπέρβαση των 900 μονάδων, η οποία θα ανοίξει τον δρόμο για να ξαναδοκιμάσει η αγορά τα υψηλά του έτους.

Με τη μεταβλητότητα και τον χαμηλό

όγκο συναλλαγών να είναι το κύριο στοιχείο της συνεδρίασης τα βλέμματα των επενδυτών είναι στραμμένα στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, με Πειραιώς σήμερα, Εθνική αύριο από τον τραπεζικό κλάδο αλλά και ΟΤΕ επίσης αύριο Πέμπτη που αναμφίβολα διαμορφώνουν κλίμα και τάση.

Έως τώρα πάντως, όπως τονίζουν οι ξένες αναλύσεις, τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση σε όλες τις ελληνικές τράπεζες, παραμένοντας θετικές για τον κλάδο ο οποίος εξακολουθεί να διαπραγματεύεται με σημαντικό discount έναντι των ευρωπαϊκών τραπεζών με την επιφυλακτικότητα πάντως να παραμένει και με τα χαρτοφυλάκια που διαθέτουν μακροπρόθεσμο χαρακτήρα να παραμένουν στο περιθώριο ακόμη και παρά τις θετικές αναλύσεις των ξένων.

Αυτό δεν σημαίνει ότι μέχρι τότε θα απουσιάζει το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον, το οποίο ενισχύεται και από τις δημοσιεύσεις εταιρικών αποτελεσμάτων. Αυτές οι κινήσεις θα μπορούσαν να στηρίξουν τα τρέχοντα επίπεδα, την ώρα μάλιστα που η αγορά χρειάζεται και τις εσωτερικές διορθώσεις για να αποφορτίσει τους ταλαντωτές και να βελτιώσει τη ρευστότητά της.

Αν και ο χαμηλός τζίρος παραμένει το μεγάλο ερωτηματικό σε ότι αφορά την “ισχύ” του ανοδικού μομέντουμ, και η εικόνα αυτή δεν αναμένεται να αλλάξει εντός του Αυγούστου ο οποίος παραδοσιακά είναι ένας μήνας επενδυτική απουσίας, ωστόσο το σημαντικό είναι πως το Χρηματιστήριο Αθηνών κρατά την επαφή του με τις 900 μονάδες.

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης ο οποίος σημειώνει κέρδη κατά 0,4% η Coca Cola, ΔΕΗ, Τιτάνας, Alpha Bank, Τέρνα Ενεργειακή και Πειραιώς σημειώνουν άνοδο άνω του 1% και ακολουθούν ήπια ανοδικά ΟΠΑΠ, Motor Oil, ΑΔΜΗΕ, ΟΛΠ, ΕΧΑΕ, Σαράντης, Μυτιληναίος, Aegean, ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια και Βιοχάλκο. Σε αρνητικό έδαφος η Ελλάκτωρ με 1,81% και ακολουθούν ήπια πτωτικά ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ, Λάμδα, Jumbo και Eurobank στην οποία το πρωί έγινε πακέτο 8,825 εκατομμυρίων μετοχών σε τιμή 0,79 ευρώ με την αξία της προσυμφωνημένης συναλλαγής να είναι στα 7 εκατομμύρια ευρώ.

Τεχνικά δεν έχει αλλάξει κάτι από την έναρξη της συνεδρίασης με τον Γενικό Δείκτη μετά το χτεσινό κλείσιμο στις 895,19 να θέτει τη ζώνη τιμών 895-890 μονάδων ως κατ’ αρχήν στήριξη (σε εβδομαδιαία μέτρηση) που εάν επιβεβαιωθεί ως τέτοια, θα μπορούσε να ενεργοποιήσει ακόμη μία προσπάθεια για υπέρβαση των 905 προς τις 910 μονάδες. Σε διαφορετική περίπτωση, χαμηλότερα στήριξη έχει διαμορφωθεί πέριξ των 880 μονάδων.

Διαβάστε ακόμα:

Οι «πίσω γραμμές» του report της Moody’s για τις ελληνικές τράπεζες

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Καταγγελίες για πλιάτσικο – Μετρούν όσα έχασαν οι κάτοικοι

Κοινωνικός Τουρισμός – ΟΑΕΔ: 47.000 επιταγές σε καταλύματα το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα