Χ.Α: Συνεχίζονται οι πιέσεις στο ταμπλό, νέο limit down για Πειραιώς

Με έντονη μεταβλητότητα συνεχίζει το Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό δείκτη να σημειώνει απώλειες 0,67% και να είναι στις 869,80 μονάδες, με την αγορά να έχει αλλάξει πρόσημο άλλες δυο φορές από την αρχή της συνεδρίασης και να προσπαθεί να απορροφήσει τις πιέσεις που εξακολουθούν σε επιλεγμένους τίτλους, χωρίς όμως οι στηρίξεις του να έχουν παγιωθεί για την ολική επαναφορά πάνω από τις 880 μονάδες.

Με τον κλαδικό δείκτη των τραπεζών

να έχει μια διακύμανση 20 μονάδων και από το +2,1% να υποχωρεί αυτή την στιγμή 1% είναι φυσιολογικό η αγορά να ακολουθεί μια παράλληλη πορεία με τα βραχυπρόθεσμα χαρτοφυλάκια να προχωρούν σε ρευστοποιήσεις κερδών των προηγούμενων συνεδριάσεων ενώ τα πιο μακροπρόθεσμα χαρτοφυλάκια τηρούν στάση αναμονής. Άλλωστε το κυρίαρχο στοιχείο αυτής της εβδομάδας είναι η αύξηση της Πειραιώς με την μετοχή για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα να είναι στο limit down με σημαντικό ανεκτέλεστο εντολών πώλησης.

Η μετοχή επανήλθε τη Δευτέρα στο ταμπλό με νέα τιμή μετά το reverse split, άνοιξε στα 4,78 ευρώ, στη νέα προσαρμοσμένη τιμή, με το πρώτο limit down να οδηγεί την τιμή στα 3,35 ευρώ και το σημερινό δεύτερο να την οδηγεί στα 2,3460 ευρώ. Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης ο οποίος σημειώνει απώλειες 0,56% και να βρίσκεται στις 2.105,51 μονάδες η Βιοχάλκο και η Eurobank με 1,33% και 1,07% αντίστοιχα σημειώνουν την μεγαλύτερη άνοδο και ακολουθούν ήπια ανοδικά η Μυτιληναίος, Aegean, ΕΥΔΑΠ, Motor Oil και ΟΤΕ.

Σε αρνητικό έδαφος και με τις μεγαλύτερες απώλειες μετά την Πειραιώς είναι η Εθνική με 2,34% ενώ Jumbo, Φουρλής, Ελλάκτωρ, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΧΑΕ, Alpha Bank και ΑΔΜΗΕ ακολουθούν με πτώση άνω του 1%. Ήπια καθοδικά κινούνται τα Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, Λάμδα και Coca Cola με τον Τιτάνα να είναι αμετάβλητος. Τεχνικά και ξεκινώντας από τον Γενικό δείκτη, δεν αποτελεί θετική ένδειξη ότι χάθηκε η πρώτη στήριξη στις 893 μονάδες, εξέλιξη που ενδυναμώνει το σενάριο πιθανού “retest” των 850 μονάδων.

Μέγιστη αποδεκτή διόρθωση στις 823 μονάδες (ημερήσιο “stop long”, το οποίο θα ανέβει στις επόμενες συνεδριάσεις). Σε περίπτωση επιστροφής των αγοραστών, παραμένει ζητούμενο το κλείσιμο υψηλότερα των 908, προκειμένου ο ΓΔ να κινηθεί προς τις 950 μονάδες. Για τον δείκτη Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης, χάθηκε η πρώτη σημαντική στήριξη στις 2140, με τις επόμενες να εντοπίζονται στις 2106 – 2099 (απλός ΚΜΟ 20 ημερών) και 2072 (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών). Το ημερήσιο “stop long” στις 1976 μονάδες, αλλά θα ανέβει αισθητά στις επόμενες συνεδριάσεις. Εξαιρετικά ισχυροποιημένη η ζώνη αντίστασης στις 2200 – 2240 μονάδες (gap).

Διαβάστε ακόμη:

«Πόλεμος» δισ. στο ποδόσφαιρο: Ποιοι κερδίζουν, ποιοι χάνουν – Η ρελάνς της UEFA

Εξπρές απονομή συντάξεων με τη συνδρομή λογιστών και δικηγόρων – Όλη η τροπολογία

Η Πάρος γίνεται «πράσινη» και εξελίσσεται σε «hot spot» για νέες επενδύσεις στον τουρισμό (pics)

Keywords
Τυχαία Θέματα