Μπύρα ΝΗΣΟΣ: Το success story των Κυκλάδων

«Γέννημα – θρέμμα» της Τήνου, η μπύρα ΝΗΣΟΣ δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Η Μικροζυθοποιία Κυκλάδων, όπως λέγεται η εταιρεία πίσω από τη ΝΗΣΟΣ, έχει καταφέρει μέσα σε έξι χρόνια να «κατακτήσει» όχι μόνο το ελληνικό καταναλωτικό κοινό, αλλά και χώρες όπως η Αυστραλία, η Βρετανία και η Γερμανία ενώ παράλληλα, έχει λάβει διακρίσεις και στήριξη από μεγάλες εταιρείες, όπως ο ΟΠΑΠ.

Όλα

ξεκίνησαν το 2011 από τον Αλέξανδρο Κουρή και την Μάγια Τσόκλη, ένα ζευγάρι που πήρε το ρίσκο, αποφάσισε να αλλάξει τρόπο ζωής και να δημιουργήσει κάτι νέο από την αρχή, παρά την οικονομική κρίση που ήδη «μάστιζε» την Ελλάδα. Οι δυο τους άφησαν πίσω τις δουλειές τους στο marketing και τη δημοσιογραφία αντίστοιχα κι εγκαταστάθηκαν στην Τήνο, όπου σε ένα παλιό βιομηχανικό κτίριο του νησιού δημιούργησαν την μπύρα ΝΗΣΟΣ.

Στόχος τους ήταν να φτιάξουν μια νέα, ποιοτική νησιώτικη μπύρα από επιλεγμένες πρώτες ύλες, ένα «πρότυπο» πρότυπο περιφερειακής παραγωγικής επένδυσης σε μια Ελλάδα όπου οι εννέα στις δέκα μπύρες που καταναλώνονται είναι εισαγόμενες ή φτιάχνονται από θυγατρικές πολυεθνικών εταιριών, όπως λένε οι ίδιοι.

Η διαδικασία παραγωγής

Αυτό που κάνει τη ΝΗΣΟΣ να ξεχωρίζει, εκτός από την τοποθεσία όπου φτιάχνονται, είναι η διαδικασία ζυθοποίησης, η οποία είναι αργή, παραδοσιακή, απόλυτα φυσική, που διαρκεί έναν μήνα.

Οι μπύρες της ΝΗΣΟΣ έχουν πλούσια γεύση, άρωμα και σώμα, έχουν φυσική ενανθράκωση και προσφέρονται απαστερίωτες, «ζωντανές» και φρέσκιες, με τη μέγιστη δυνατή γεύση και διατροφική αξία. Δεν υποβάλλονται σε θερμική επεξεργασία (παστερίωση / pasteurization), δεν περιέχουν συντηρητικά και σταθεροποιούνται με μικροφίλτρανση (micro-filtration).

Ποιες είναι

ΝΗΣΟΣ Pilsner

Αναζωογονητική, με όγκο και σπιρτάδα, είναι η πρώτη και μοναδική ελληνική μπύρα που έχει διακριθεί με το ασημένιο European Beer Star. Πρόκειται για τοsignature προϊόν της εταιρείας, που έχει συνδεθεί απόλυτα με τη θάλασσα και τον ήλιο των Κυκλάδων.

Εμφάνιση: Διαυγής, κρυστάλλινη, με πλούσιο χρυσοχάλκινο χρώμα. Πλούσιος λευκός αφρός και δαντέλα στο ποτήρι. Κανονική περιεκτικότητα ανθρακικού για το είδος της μπύρας.

Άρωμα: Βύνης, με νότες λυκίσκου. Πολύ καθαρό. Πινελιές από βότανα και πιπέρι.

Γεύση και Σώμα: Γεμάτο, μεστό σώμα. Δροσιστική αίσθηση στο στόμα. Καλή ενανθράκωση. Γλυκιά αίσθηση βύνης στην αρχή που ολοκληρώνεται σε μία επίγευση ευχάριστης πικράδας. Ευκολόπιοτη και απόλυτα ισορροπημένη.

Επίσημος τύπος: Bohemian-Style Pilsner

ΝΗΣΟΣ Βιολογική, All-Day Lager

Αγνή, λεπτή, διαυγής, φωτεινή, μεταδίδει μια αίσθηση αέναης κίνησης, φυσικής φρεσκάδας και ευφορίας. Ζυθοποιείται με πιστοποιημένες βιολογικές βύνες κριθαριού, με αργή, παραδοσιακή, απόλυτα φυσική διαδικασία. Η ψυχρή ζύμωση δημιουργεί μία καθαρή βάση που επιτρέπει στα αρώματα των τριών αρωματικών λυκίσκων να αναδειχθούν. Αυτή η υψηλής ποιότητας, ελαφριά, αρωματική αλλά 'όχι πικρή European-Style Lager, είναι ιδανική για κάθε περίσταση, μέρα ή νύχτα.

Εμφάνιση: Λαμπερή, με κρυστάλλινη διαύγεια, χρυσό χρώμα και λευκό αφρό. Εξαιρετικός αφρός με διάρκεια και δαντέλα στο ποτήρι. Κανονική περιεκτικότητα ανθρακικού ανάλογη του είδους της μπύρας.

Άρωμα: Μύτη με καθαρή βύνη και ευχάριστα εσπεριδοειδή αρώματα λυκίσκου.

Γεύση και Σώμα: Σώμα ελαφρύ, απαλή και φρέσκια αίσθηση στο στόμα. Κανονική ανθράκωση στον ουρανίσκο. Φρεσκάδα στην επίγευση. Σωστά ισορροπημένη. Πολύ ευκολόπιοτη.

Επίσημος τύπος: European-Style Lager

Limited Edition Beers

7 Μποφόρ, Strong Dark Pilsner

Πρόκειται για την πρώτη και μοναδική «μαύρη pilsner» στην Ελλάδα με 7% αλκοόλ

«Αν δεν ήταν η νέα ΝΗΣΟΣ, θα ήταν σφοδρή καταιγίδα στο «τρίγωνο των ανέμων» μεταξύ Τήνου, Δήλου και Μυκόνου, εκεί όπου βρίσκεται η ζυθοποιία μας αναφέρει η εταιρεία.

Η ΝΗΣΟΣ 7 Μποφόρ είναι μια μπύρα με σκοτεινό χαρακτήρα και 7% αλκοόλ. Ζυθοποιείται με γενναιόδωρες ποσότητες σκούρας καραμελωμένης βύνης κριθαριού και αντλεί φυσικά τα αρώματά της από τρεις ευγενείς λυκίσκους.

Εμφάνιση: Σκούρο, διαυγές κεχριμπαρένιο χρώμα, σχεδόν καφέ, με λευκό-μπεζ αφρό. Αφρός πληθωρικός, κρεμώδης, με διάρκεια και εξαιρετική δαντέλα στο ποτήρι. Κανονική περιεκτικότητα ανθρακικού ανάλογη του είδους της μπύρας.

Άρωμα: Μια γλυκιά πινελιά καραμέλας, λίγη σοκολάτα και βότανα στη μύτη

Γεύση και Σώμα: Γεμάτο σώμα, απαλή αίσθηση βύνης και (όχι πολύ γλυκιάς) καραμέλας στο στόμα.

Επίσημος τύπος: Dunkel

Keywords
Τυχαία Θέματα