«Μπλόκο» βάζει στις ασιατικές αγορές ο τεχνολογικός κλάδος

Πτωτικά κινήθηκαν οι κινεζικές μετοχές, με την παραλλαγή Όμικρον να προκαλεί έντονη ανησυχία και το Bitcoin να σημειώνει, επίσης, ισχυρές απώλειες.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ηγήθηκε των απωλειών, σημειώνοντας πτώση 1,48%. Οι τεχνολογικές μετοχές βυθίστηκαν, με την Alibaba να υποχωρεί κατά 2,15%, ενώ η Tencent έχασε 1,76%. Η JD σημείωσε πτώση 2%. Ο τεχνολογικός δείκτης Hang Seng σημείωσε πτώση 2,42%.

Οι μετοχές

του κινεζικού γίγαντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Weibo υποχώρησαν σχεδόν 9%, καθώς η ρυθμιστική αρχή της Κίνας για τον κυβερνοχώρο δήλωσε ότι επέβαλε πρόστιμο τριών εκατομμυρίων γουάν (471.151 δολάρια) στον διαχειριστή της εταιρείας. Από το εμπορικό της ντεμπούτο στο Χονγκ Κονγκ την περασμένη εβδομάδα, η μετοχή έχει χάσει πάνω από 10%.

Εν τω μεταξύ, ο κινεζικός τηλεπικοινωνιακός φορέας China Mobile ανακοίνωσε σε κατάθεσή του ότι έλαβε έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές για δευτερογενή εισαγωγή στη Σαγκάη, για προσφορά έως και 845,87 εκατομμυρίων μετοχών.

Οι μετοχές της ηπειρωτικής Κίνας βρίσκονταν επίσης σε αρνητικό έδαφος. Ο σύνθετος δείκτης της Σαγκάης υποχώρησε κατά 0,53% και έκλεισε στις 3.661,53 μονάδες, ενώ η συνιστώσα της Σενζέν υποχώρησε κατά 0,5% στις 15.136,78 μονάδες.

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 έχασε 0,73% για να κλείσει στις 28.432,64 μονάδες, ενώ ο Topix υποχώρησε 0,22% στις 1.973,81 μονάδες. Ο Taiex της Ταϊβάν υποχώρησε σχεδόν 1% στις 17.599,37 μονάδες.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε πτώση 0,46% στις 2.987,95 μονάδες, με τα ονόματα της τεχνολογίας να βρίσκονται στο κόκκινο. Η LG Electronics σημείωσε πτώση 4,1%.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας διαπραγματεύτηκε σχεδόν αμετάβλητος και έκλεισε στις 7.378,40 μονάδες.

Οι τιμές του Bitcoin συνέχισαν να υποχωρούν το πρωί κατά τη διάρκεια των συναλλαγών στην Ασία, αφού κατρακύλησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε χαμηλό πάνω από τα 45.800 δολάρια. Τελευταία μείωσε τις απώλειες για να διαπραγματευτεί σχεδόν αμετάβλητη στα 46.617 δολάρια, σύμφωνα με την Coin Metrics.

Τα βλέμματα στραμμένα στην παραλλαγή omicron

Η προσοχή για τη νέα παραλλαγή omicron επικράτησε εκ νέου, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι τουλάχιστον ένας ασθενής που μολύνθηκε με τη νέα παραλλαγή omicron του Covid-19 πέθανε στη χώρα. Η Κίνα ανέφερε επίσης το πρώτο της κρούσμα omicron.

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δημοσίευσε τη Δευτέρα αποτελέσματα που δείχνουν ότι δύο δόσεις των εμβολίων Oxford-AstraZeneca ή Pfizer-BioNTech Covid-19 είναι σημαντικά λιγότερο αποτελεσματικά στην αποτροπή του omicron σε σύγκριση με προηγούμενες παραλλαγές του κορωνοϊού. Η μελέτη δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από ομοτίμους.

Το ερευνητικό έγγραφο σημειώνει ότι ορισμένοι λήπτες εμβολίων “απέτυχαν να εξουδετερώσουν” καθόλου τον ιό.

Διαβάστε ακόμη:

Ξεκινά το απόγευμα στη Βουλή η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό

Έρευνα ICAP/ΕΕΑ: Κι όμως τα περίπτερα είδαν τις πωλήσεις τους να υποχωρούν στην πανδημία

Μετάλλαξη Όμικρον: Αγωνία των ειδικών για τα κρούσματα και τη διασπορά

Keywords
Τυχαία Θέματα