«Μπλόκο» από τους Δημοκρατικούς για τους υπ. Υγείας και Οικονομικών

Οι Δημοκρατικοί κατόρθωσαν να «μπλοκάρουν», τουλάχιστον προς το παρόν, τον διορισμό του υπουργού Υγείας και του υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης Τραμπ.

Οι γερουσιαστές του Δημοκρατικού κόμματος φρόντισαν να μποϊκοτάρουν ψηφοφορία, καθώς απουσίασαν, στην Οικονομική Επιτροπή της Γερουσίας την υποψηφιότητα του Τομ Πράις (υπ. Υγείας) και Στηβ Μνούτσιν (υπ. Οικονομικών), στηριζόμενοι σε ορισμένα «μη αποδεκτά στοιχεία

του οικονομικού background που διαθέτουν».

Όπως αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ δεν έχει ακόμη αποφασιστεί πότε θα υπάρξει εκ νέου συνεδρίαση της εν λόγω επιτροπής, προκειμένου να «περάσουν» οι υποψηφιότητες των δύο υπουργών.

Αναφορικά με τον κ. Πράις οι Δημοκρατικοί επικαλούνται δημοσίευμα της «Wall Street Journal», σύμφωνα με το οποίο ο υποψήφιος υπουργός Υγείας είχε λάβει ειδική... έκπτωση προκειμένου να αγοράσει μετοχές μίας βιοτεχνολογικής εταιρείας, κάτι το οποίο φρόντισε να «κρύψει» κατά την ακρόασή του στο Κογκρέσο.

Όσο για τον κ. Μνούτσιν τον κατηγορούν για απόκρυψη στοιχείων αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία του, OneWest είχε χειριστεί τις κατασχέσεις κατοικιών, αλλά και για απόκρυψη, τουλάχιστον στην πρώτη του κατάθεση στο Κογκρέσο, του Πόθεν Έσχες για περιουσιακά στοιχεία ύψους 100 εκατ. δολαρίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα