Μπαράζ παρουσιάσεων σε Πράγα - Λονδίνο - Νέα Υόρκη

Του Δημήτρη Παφίλα

Μπαράζ παρουσιάσεων σε ξένους επενδυτές έχουν προγραμματίσει οι ελληνικές τράπεζες για το ερχόμενο διάστημα.

Τα επενδυτικά τμήματα των τραπεζών αφενός θα επικοινωνήσουν την υπέρβαση των στόχων που πέτυχαν για τα «κόκκινα» δάνεια και αφετέρου την διαφαινόμενη ευέλικτη στάση που θα κρατήσει ο Ευρωπαίος επόπτης SSM, απέναντι τους.

Το πρώτο ραντεβού των τραπεζών

έχει δοθεί για το συνέδριο της Wood στην Πράγα, όπου θα συμμετάσχουν και ελληνικές εισηγμένες που παρακολουθεί το ελληνικό τμήμα της τσέχικης επενδυτικής τράπεζας ( Μυτιληναίος, Σαράντης κλπ).

Το δεύτερο ραντεβού των ελληνικών τραπεζών έχει δοθεί για τις 7 Δεκεμβρίου στο Λονδίνο, με την ανεξάρτητη εταιρεία ανάλυσης χρηματοοικονομικών οργανισμών την Autonomous Research. Οι παρουσιάσεις προς επενδυτές της Autonomous τείνει να καταστεί θεσμός καθώς η τελευταία, μεταξύ άλλων, παρακολουθεί την πορεία ευρωπαϊκών τραπεζών, αλλά και τις νέες τάσεις που εφαρμόζονται στις τραπεζικές υπηρεσίες.

Μια ημέρα μετά, πάλι στην βρετανική πρωτεύουσα, στις 8 Δεκεμβρίου η Goldman Sachs θα διοργανώσει ένα road show για τις 4 ελληνικές τράπεζες (Πειραιώς, Εθνική, Alpha, Εurobank) και εκεί πιθανότατα να προκύψουν και νέα στοιχεία τόσο για το κλείσιμο της χρονιάς, αλλά και τις επικείμενες πωλήσεις των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων.
Στο ίδιο συνέδριο θα υπάρξει και παρουσίαση επιλεγμένων εισηγμένων ελληνικών εταιρειών του Ftse.

Το τρίτο, επίσης καθιερωμένο ραντεβού είναι για το συνέδριο της Capital link στις 11 Δεκεμβρίου, όπου εκτός απο τις τράπεζες θα υπάρχει αποστολή ελληνικών εισηγμένων αλλά κυβερνητική εκπροσώπηση σχετικά με τις επενδύσεις στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη, στόχος των παρουσιάσεων είναι να κατανοηθεί απο τους ξένους επενδυτές, ότι «οι ελληνικές τράπεζες θα εισέλθουν στα stress tests έχοντας επιτύχει τους στόχους, ενω παράλληλα έχουν ξεκινήσει οι πλειστηριασμοί ακινήτων. Επίσης θα δοθεί το μήνυμα ότι, το 2018, αλλά και το 2019 θα δοθει το μεγαλύτερο βάρος της προσπάθειας για την μείωση των κόκκινων δανείων, με διαγραφές, πωλήσεις, διαγωνισμούς κλπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα