ΑΒ Βασιλόπουλος: Με προσήλωση στην ποιότητα

Η ΑΒ, με προσήλωση στην παροχή προϊόντων υψηλής ποιότητας και άριστης εξυπηρέτησης σε όλους, έχει ταυτιστεί με την αξιοπιστία. Παρά το ασταθές οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα εδώ και εφτά χρόνια η ΑΒ συνεχίζει σταθερά να κερδίζει νέα μερίδια αγοράς.

Πιο αναλυτικά, η δύσκολη οικονομική συγκυρία οδήγησε την ΑΒ σε στρατηγικές επιλογές με σκοπό την ενίσχυση της ηγετικής της θέσης στην αγορά. Ετσι, η εταιρεία

υλοποιεί με συνέπεια ένα επενδυτικό πλάνο με διάρκεια. Εστιάζει σταθερά στον εκσυγχρονισμό και στην ανάπτυξη του δικτύου της μεταφέροντας την εμπειρία ΑΒ στις αγορές σε όλη την Ελλάδα και επιδιώκει μέσα από αυτή την ανάπτυξη να συμβάλει στη μείωση της ανεργίας δημιουργώντας συνεχώς θέσεις εργασίας.

Η ΑΒ διατηρεί την ηγετική της θέση στο εγχώριο λιανεμπόριο. Σε αντίθεση με το γενικότερο πάγωμα των επενδύσεων στην ελληνική αγορά από το 2012, η εταιρεία παρουσιάζει συνεχή ανάπτυξη που υπογραμμίζεται από διαρκείς επενδύσεις οι οποίες την τελευταία τριετία (2013-2015) έφτασαν τα 260 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα, ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας η ΑΒ στοχεύει κάθε μέρα τόσο στην έμπρακτη ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται όσο και στην τόνωση της ελληνικής οικονομίας συνολικά. Η ανοδική πορεία του ομίλου, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, οδήγησε στη δημιουργία περισσότερων από 2.100 θέσεων εργασίας σε όλη την Ελλάδα. Για κάθε δηλαδή 1% ανάπτυξης της ΑΒ, 100 εργαζόμενοι προστίθενται στη μεγάλη οικογένεια ΑΒ, η οποία σήμερα μετρά περίπου 14.000 μέλη.

Το 2015 η εταιρεία προχώρησε σε επενδύσεις άνω των 80 εκατ. ευρώ αποκλειστικά με ίδια κεφάλαια. Με μηδενική έκθεση σε δανεισμό τα τελευταία δύο χρόνια, κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει νέες επενδύσεις, συμβάλλοντας στην εθνική οικονομία.

Τους πρώτους έξι μήνες του 2016, οι ενοποιημένες πωλήσεις του ομίλου διαμορφώθηκαν στο επίπεδο των 1,051 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 13,5% σε σχέση με τα αποτελέσματα για την ίδια χρονική περίοδο του 2015. Τα ενισχυμένα μεγέθη αποδεικνύουν στην πράξη ότι η ΑΒ διαγράφει ανοδική πορεία, αν και, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο κύκλος εργασιών των καταστημάτων τροφίμων στη χώρα κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση.

Η αύξηση του κύκλου εργασιών προήλθε κυρίως από την οργανική ανάπτυξη της εταιρείας. Από το πρώτο εξάμηνο του 2016 μέχρι σήμερα, το δίκτυο των 344 καταστημάτων ΑΒ υποδέχτηκε συνολικά 24 νέα σημεία πώλησης. Μέσα από το δίκτυό της, που μετρά σήμερα 368 καταστήματα, φτάνει πλέον σε κάθε γωνιά της χώρας αποκτώντας δυναμική παρουσία στη Βόρεια Ελλάδα και στην Κρήτη. Τα γερά θεμέλια πάνω στα οποία χτίζεται η ανάπτυξη του ομίλου ΑΒ αποδεικνύονται και από την άνοδο που παρουσίασαν οι πωλήσεις των καταστημάτων, η οποία αγγίζει το 9%.

Το εννεάμηνο του 2016 ολοκληρώθηκε με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας άγγιξε τα 1,6 δισ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 13,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος έχει χτίσει ένα ισχυρό όνομα στην ελληνική αγορά, συνώνυμο της εμπιστοσύνης, της αδιαπραγμάτευτης ποιότητας, της αξιοπιστίας, του σεβασμού στον πελάτη, στους συνεργάτες, στους προμηθευτές και στην κοινωνία. Ενα όνομα συνυφασμένο με το μεράκι που κληροδοτήθηκε στην εταιρεία από τον Γεράσιμο Βασιλόπουλο και ενισχύεται καθημερινά με τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωση των εργαζομένων της. Ενα όνομα συνδεδεμένο με τη χαρά να προσφέρει το καλύτερο για όλους.

askme

Ποια είναι τα σχέδιά σας για τη νέα χρονιά;

Η ΑΒ για το 2017 σχεδιάζει επενδύσεις 100 εκατ. ευρώ που αφορούν στην ανάπτυξη του δικτύου και στην αναβάθµιση του εξοπλισµού της. Η εταιρεία δεν αποκλείει το ενδεχόµενο των εξαγορών µικρότερων αλυσίδων. Θα συνεχίσει να προσφέρει προϊόντα άριστης ποιότητας σε προσιτές και ανταγωνιστικές τιµές για όλους. Αφουγκραζόµενη τις ανάγκες των καταναλωτών θα ακολουθήσει την digital στρατηγική της εξελίσσοντας σταδιακά τις online υπηρεσίες της.

Αναδημοσίευση από την ειδική έκδοση Business Stories του Πρώτου Θέματος (1η Ιανουαρίου 2017)

Keywords
Τυχαία Θέματα