Ασταμάτητη η Wall Street με πενταπλό ανοδικό σερί

Τι κι αν ο εμπορικός πόλεμος μαίνεται έξω από το «κατώφλι» της; Στηριζόμενη στα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα και με τον Πάουελ της Fed να «σιγοντάρει» αποθεώνοντας την οικονομία των ΗΠΑ (ποιος τον αδικεί εδώ που τα λέμε;), η Wall Street βρήκε και πάλι το δρόμο προς την άνοδο, πετυχαίνοντας το πέντε στα πέντε.

Ο Nasdaq διατηρήθηκε κοντά στα ιστορικά υψηλά, η Morgan

Stanley «πέταξε με +2,7% μετά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα, ο S&P 500 ενώ η Amazon ξεπέρασε τα 900δισ. κεφαλαιοποίηση!

«Τα εταιρικά αποτελέσματα ως τώρα είναι θετικά και παρά τα σημερινά απογοητευτικά στοιχεία για τις ενάρξεις κατοικιών, τα οικονομία στοιχεία βελτιώνονται, προσφέροντας στήριξη στις αγορές» τόνισε ο “chief market strategist της Prudential Financial.

O Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,32% στις 25.199 μονάδες. Ο Nasdaq σημείωσε οριακή πτώση 0,01% στις 7.854 μονάδες. Ο S&P 500 εμφάνισε κέρδη 0,22% στις 2.815 μονάδες, ξεπερνώντας το υψηλό πέντε μηνών.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, η έκθεση Beige Book της Fed που καταγράφει την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, διαπιστώνει ότι οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της μεταποίησης ανησυχούν για τον αντίκτυπο από τους δασμούς που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση Τραμπ.

«Ο μεταποιητικός τομέας σε όλες τις περιφέρειες εξέφρασε ανησυχία για τους δασμούς και σε πολλές περιφέρειες καταγράφηκαν υψηλότερες τιμές και διαταραχές στις προμήθειες, τις οποίες απέδωσαν στις νέες πολιτικές για το εμπόριο» σημειώνεται στην έκθεση η οποία επισημαίνει ότι η αμερικάνικη οικονομία αναπτύχθηκε με μέτριο ρυθμό τον Ιούνιο.

Βουτιά 12,3% πραγματοποίησαν τον Ιούνιο οι ενάρξεις κατοικιών, στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 1,173 εκατ. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από τον Σεπτέμβριο του 2017.

Η ποσοστιαία πτώση ήταν η μεγαλύτερη από το Νοέμβριο του 2016. Τα δεδομένα για τον Μάιο αναθεωρήθηκαν χαμηλότερα.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του συμβολαίου της αμερικάνικης ποικιλίας του αργού παραδόσεως Αυγούστου έκλεισε με άνοδο 1% στα 68,76 δολάρια το βαρέλι. Οριακή άνοδο 0,1% σημείωσε την Τετάρτη ο χρυσός.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου κατέγραψε οριακή άνοδο στο 2,86%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κατέγραψε νέα άνοδο, σκαρφαλώνοντας σε υψηλό τριών εβδομάδων.

Στο ταμπλό, ράλι 2,7% πραγματοποίησε η μετοχή της Morgan Stanley, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Oριακή πτώση 0,08% σημείωση η μετοχή της Amazon στα 1.842 δολάρια. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η μετοχή έφτασε προσωρινά τα 1.858,88 δολάρια, εκτοξεύοντας την κεφαλαιοποίηση της Amazon στα $902 δισ.

Νωρίτερα, στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύθηκε 0,8% στις 12.765 μονάδες. Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,7% στις 7.676 μονάδες. Ο δείκτης CAC 40 κινήθηκε 0,5% υψηλότερα στις 5.447 μονάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα