Αρνητικό ξεκίνημα και συναλλακτική άπνοια στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Πτωτικό ξεκίνημα για το Χρηματιστήριο Αθηνών στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει απώλειες 0,38% και να βρίσκεται στις 891,05 μονάδες.

Οι επενδυτές σήμερα περιμένουν μια συνεδρίαση χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας με τους αγοραστές και πωλητές, λόγω και της απουσίας κάποιου νέου που μπορεί να οδηγήσει την αγορά, να μην έχουν την δύναμη και τους λόγους να κατευθύνουν την αγορά σε υψηλότερα ή χαμηλότερα επίπεδα.

Λογικά πέρα από κάποιες βραχυπρόθεσμες ρευστοποιήσεις αποκομιδής κερδών, οι επενδυτές θα συνεχίζουν να τοποθετούνται

σε εισηγμένες στις οποίες το επόμενο χρονικό διάστημα, μετά τον Αύγουστο, θα αρχίσουν να βγαίνουν νέα τα οποία μπορούν να οδηγήσουν αυτές τις εισηγμένες σε πιο υψηλά επίπεδα.

Άλλωστε είναι εμφανής η σταδιακή μετακύλιση ενδιαφέροντος, ρευστότητας προς τα blue chips, συγκεκριμένα mid caps παράλληλα με την συνεχιζόμενη μόχλευση σε πλειάδα small caps. Η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Coca Cola HBC, η είσοδος προς διαπραγμάτευση του Phoenix Vega Mezz και των νέων μετοχών, που προέκυψαν από την ΑΜΚ της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ήταν, κυρίως, οι αφορμές για να ενεργήσουν βραχυπρόθεσμα οι παίκτες.

Αυτό που επισημαίνεται από τους εγχώριους αναλυτές είναι ότι παρά το γεγονός ότι το Χρηματιστήριο βρίσκεται σε μια πλάγια κίνηση από τον περασμένο Απρίλιο, καταφέρνει με κάποιον τρόπο να διατηρεί την επαφή του με τις 900 μονάδες.

Αυτό μπορεί να σημαίνει μάλιστα ότι υπάρχουν αγοραστικές δυνάμεις που έχουν μακροπρόθεσμο χαρακτήρα, αλλά είναι και επιλεκτικές χωρίς να κάνουν προς ώρας την διαφορά, τροφοδοτώντας μια ανοδική διαφυγή, η οποία δεν αποκλείεται να εμφανιστεί τους επόμενους μήνες.

Ζητούμενο, σε αυτό το διάστημα η επιβεβαίωση των πρώτων (εβδομαδιαίων) στηρίξεων, μέχρι και την συνεδρίαση της Παρασκευής, οπότε και λήγει η απλή σειρά μηνός Ιουλίου, στα Παράγωγα. Χωρίς να αναμένονται σημαντικές διαφοροποιήσεις, ως προς τις θέσεις tradrers και αναλυτών, καλό θα ήταν-για τους αγοραστές- ένα θετικό πρόσημο στο τέλος της εβδομάδος. Προκειμένου να εκκινήσουν, από θετικό έδαφος τον προκαταρκτικό κύκλο αγορών/πωλήσεων εν όψει Σεπτεμβρίου.

Στη σημερινή συνεδρίαση τώρα η Ελλάκτωρ με 1,91% συνεχίζει την ανοδική της κίνηση μετά την πετυχημένη ΑΜΚ που πραγματοποίησε στα μέσα του Ιουλίου, και ακολουθούν ΔΕΗ, ΕΛΧΑ και Coca Cola ήπια ανοδικά. Σε αρνητικό πρόσημο και με απώλειες άνω του 1% η Jumbo, Πειραιώς, Εθνική ενώ με ήπιες απώλειες κινούνται Βιοχάλκο, Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΧΑΕ, Eurobank, Motor Oil, Τιτάνας, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ, Λάμδα, Μυτιληναίος και ΟΠΑΠ.

Διαβάστε ακόμα:

Ο πλήρης οδηγός για τις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων

Στο «κόκκινο» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – Άλμα για τη μετοχή της Faurecia

Αίγυπτος: Η φαραωνική νέα πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη IPO στην ιστορία της χώρας

Keywords
Τυχαία Θέματα