Αρνητικό γύρισμα στην Ευρώπη – Στο επίκεντρο Ουκρανία, Ρωσία και δείκτες PMI

Αναταράξεις στις ευρωπαϊκές αγορές καθώς μετά τα πρωινά κέρδη, οι δείκτες γύρισαν σε αρνητικό πρόσημο. Το κλίμα αισιοδοξίας για μια διπλωματική λύση στις ρωσο-ουκρανικές εντάσεις δεν κράτησε για πολύ. Οι μετοχές τεχνολογίας υποχώρησαν κατά 1,8% και οι περισσότεροι δείκτες γύρισαν στο κόκκινο.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,62%  στις 457,96 μονάδες, με τον τραπεζικό κλάδο να κερδίζει 1,1%, ενώ όλοι οι δείκτες βρίσκονται σε θετικό πρόσημο.

Στη Βρετανία ο FTSE 100 με πτώση 0,11%, ο γερμανικός

DAX  χάνει 0,55%, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 1,08%, o ιταλικός FTSE MIB με απώλειες 1%  και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35  σημειώνει πτώση 0,49%.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, έφτασε σε καταρχήν συμφωνία προκειμένου να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο στις διπλωματικές προσπάθειες της τελευταίας στιγμής ώστε να αποτραπεί μια ρωσική εισβολή στα ουκρανικά εδάφη.

Νωρίτερα, οι μετοχές Ασίας – Ειρηνικού έκλεισαν σε μεικτό έδαφος, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Σήμερα η Wall Street θα παραμείνει κλειστή λόγω της Ημέρας των Προέδρων, μετά τις βαριές απώλειες της Παρασκευής.

Στα επιχειρηματικά νέα, η Credit Suisse ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι απορρίπτει μετ’ επιτάσεως τους ισχυρισμούς που ακολούθησαν μια συντονισμένη έρευνα διεθνών ΜΜΕ, αναφορικά με μαζικές διαρροές δεδομένων πελατών τις προηγούμενες δεκαετίες. Οι πληροφορίες που διέρρευσαν εικάζεται ότι περιείχαν ονόματα που καταπατούσαν ανθρώπινα δικαιώματα καθώς και επιχειρηματίες που είχαν υποστεί κυρώσεις. και επιχειρηματίες υπό κυρώσεις.

Η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε ότι οι πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν από τα διεθνή ΜΜΕ βασίστηκαν σε «μερικές, ανακριβείς ή επιλεκτικές πληροφορίες αποκομμένες από το γενικότερο πλαίσιο».

Στα μακρο της ημέρας, ο σύνθετος PMI της IHS Markit για την ευρωζώνη ανήλθε στις 55,8 μονάδες, σε υψηλό 5 μηνών, τον Φεβρουάριο, παρά τις αυξήσεις ρεκόρ στις τιμές καταναλωτή.

Πρόβλεψη του Reuters έκανε λόγο για 52,7, ενώ τον Ιανουάριο ήταν στις 52,3 μονάδες.

Διαβάστε ακόμη:

Ευρωζώνη: Ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας και αυξήσεις – ρεκόρ στις τιμές τον Φεβρουάριο

Γιάννης Οικονόμου: Παγκόσμια πρωταθλήτρια στις επενδύσεις η Ελλάδα

Γερμανία – Γαλλία: Σε υψηλά πολλών μηνών η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Φεβρουάριο

Keywords
Τυχαία Θέματα