Πτώση άνω των 500 μονάδων για τον Dow με «οδηγό» την τεχνολογία


Μετά τα κέρδη που σημειώθηκαν νωρίτερα στη Wall οι κύριοι δείκτες υποχωρούν σημαντικά καθώς οι επενδυτές απογοητεύθηκαν από τα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα, ενώ τα επιτόκια αυξήθηκαν σε επίπεδα που είχαν να σημειωθούν εδώ και αρκετά χρόνια.

Αναλυτικά, ο Dow Jones -2,16% στις 23.919 μονάδες, ο S&P 500 -1,58% στις 2.628 μονάδες και ο Nasdaq -1,87% στις 6.995 μονάδες.

Ο Dow Jones υποχωρεί 528 μονάδες με την 3M να έχει τις χειρότερες επιδόσεις. Πτώση και για τον S&P 500 με τα βασικά καταναλώτικά αγαθά

και την τεχνολογία να υποχωρεί. Σημαντικές απώλειες και για τον Nasdaq καθώς Facebook, Amazon, Alphabet και Netflix υποχωρούν πάνω από 4%.

«Οι επενδυτές έχουν μεγάλες προσδοκίες για κέρδη» δήλωσε η Kate Warne της Edward Jones. «Ταυτόχρονα, πολλοί άνθρωποι ρωτούν: Μπορεί να υππαρχει και καλύτερα μετά από εδώ;».

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης η 3Μ ανέφερε τριμηνιαία κέρδη που ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των αναλυτώ,ν αλλά η μετοχή της υποχώρησε περίπου 8,6%, αφού η εταιρεία μείωσε τις προβλέψεις κέρδους για ολόκληρο το έτος. Η Alphabet ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για κέρδη, αλλά και η δικιά της μετοχή υποχωρεί πάνω από 3%.

Η Caterpillar διέγραψε τα κέρδη που σημείωνε νωρίτερα και υποχωρεί πέρι του 6%.

Επίσης, οι United Technologies, Verizon και Coca-Cola παρουσίασαν καλύτερα από το αναμενόμενα αποτελέσματα.

Eπίσης, η απόδοση του δεκαετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου άγγιξε το 3% την Τρίτη, για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2014.

Οι επενδυτές πωλούν αμερικανικά κρατικά ομόλογα αυτό το μήνα - ωθώντας τις αποδόσεις τους υψηλότερα - εν μέσω προσδοκιών αύξησης του πληθωρισμού, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει την Federal Reserve σε σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής με ταχύτερο ρυθμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα