Αρνητικά πρόσημα στη Wall λόγω εμπορικών ανησυχιών

Yποχώρηση για τις μετοχές στη Wall καθώς οι φόβοι για έναν επικείμενο εμπορικό πόλεμο μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας επηρέασαν το επενδυτικό κλίμα.

Αναλυτικά, πριν από λίγο, ο Dow -0,60% στις 24.509 μονάδες, ο S&P 500 -0,36% στις 2.757 μονάδες και ο Nasdaq -0,34% στις 7.754 μονάδες.

Ο Dow Jones, που είναι καθ΄οδόν για την όγδοη ημέρα απωλειών, υποχωρεί κατά 148 μονάδες, με τις μετοχές της Boeing

και της Caterpillar να συμπεριλαμβάνονται σε εκείνες με τις χειρότερες επιδόσεις του δείκτη. Υποχώρηση και για τον S&P 500 με τις μετοχές της ενέργειας να σημειώνουν απώλειες άνω του 1%.

Να σημειωθεί ότι ο Nasdaq ξεκίνησε με κέρδη καθώς η μετοχή της Netflix σημείωσε ρεκόρ. Το ράλι της μετοχής συνδέεται με την ανακοίνωση της Pivotal Research Group ότι θέτει στόχο η τιμή ανά μετοχή να φθάσει τα 500 δολάρια.

«Ενώ υποθέτω ότι κανείς δεν κερδίζει από έναν εμπορικό πόλεμο, οι ΗΠΑ σήμερα χάνουν λιγότερο στην τρέχουσα διαφωνία τους με την Κίνα, εάν κανείς χρησιμοποιήσει τις αντίστοιχες χρηματιστηριακές αγορές ως οδηγό» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Jeremy Klein, υψηλόβαθμο στέλεχος της FBN Securities. «Αυτή η απόκλιση πρέπει να δώσει στην Ουάσιγκτον περισσότερη ενέργεια στις διαπραγματεύσεις και τελικά θα οδηγήσει σε μια λειτουργική λύση και για τις δύο πλευρές», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα