Αρνητικά πρόσημα στη Wall - Ανησυχίες για τη φορολογική μεταρρύθμιση

Πτώση στη Wall την Πέμπτη εν αναμονή της τελικής μορφής του φορολογικού νομοσχεδίου.

Αναλυτικά, ο Dow Jones -0,31% στις 24.510 μονάδες, ο S&P 500 -0,40% στις 2.652 μονάδες και ο Nasdaq -0,28 στις 6.856 μονάδες.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, o Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Mike Lee δεν έχει ακόμα αποφασίσει αν θα υποστηρίξει το νομοσχέδιο.

Η

Wall Street περιμένει αγωνιωδώς τη φορολογική μεταρρύθμιση η οποία προβλέπει μείωση των εταιρικών φόρων από 35% σε 21%.

Κατά τα άλλα σήμερα κυριάρχησε η είδηση ότι η Disney θα εξαγοράσει κάποια περιουσιακά στοιχεία της 21st Century Fox. Συγκεκριμένα θα καταβάλει 52,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές για να αγοράσει μεταξύ άλλων τα κινηματογραφικά στούντιο της Fox, το δίκτυο Nat Geo και την ασιατική εταιρεία τηλεόρασης Star TV.

Η εξαγορά ενισχύει τα σχέδια της Disney για να γίνει μια κυρίαρχη πλατφόρμα υπηρεσιών streaming, γεγονός που την καθιστά μεγαλύτερη απειλή για την Netflix. «Η συμφωνία αποτελεί ένα γεγονός που θα μετασχηματίσει το μέλλον του περιεχομένου και του streaming κατά τη γνώμη μας», δήλωσε ο Dan Ives της GBH Insights.

Η μετοχή της Disney αυξήθηκε 2,75% και της Fox έκανε άλμα 6,50%.

Η συμφωνία έρχεται σε μια εποχή που τα megadeals έχουν μειωθεί σημαντικά. Η PwC ανέφερε σε έκθεσή της ότι τα deals - αξίας άνω των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων -μειώθηκαν φέτος σε 38 από 58 το 2016.

Στα μάκρο της ημέρας, οι πωλήσεις λιανικής στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από ό,τι αναμενόταν το Νοέμβριο ενώ ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για παροχή επιδόματος ανεργίας σημείωσε υποχώρηση στις 225.000 αντί εκτίμησης για 239.000.

Άνοδος για το πετρέλαιο την Πέμπτη, καθώς η διακοπή του αγωγού στη Βρετανία συνεχίζει να ενισχύει το Brent.Οι τιμές του πετρελαίου ανέκαμψαν στα μέσα του πρωινού, αφού είχαν «βυθιστεί» νωρίτερα λόγω της αύξηση της πρόβλεψης της Διεθνούς Επιτροπής Ενέργειας για την παραγωγή των ΗΠΑ το 2018.

Το Brent σημείωσε άνοδο 1,4% στα 63,31 δολάρια το βαρέλι ενώ το αμερικανικό αργό (WTI) ενισχύθηκε κατά 44 σεντς στα 57,04 δολάρια το βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα