Αρμενία: Άρση του εμπάργκο στα τουρκικά προϊόντα από την 1η Ιανουαρίου

Αίρεται το εμπάργκο εισαγωγής προϊόντων από την Τουρκία στην Αρμενία από την 1η Ιανουαρίου 2022, που ήταν σε ισχύ εδώ και έναν χρόνο, καθώς Ερεβάν και Άγκυρα προσπαθούν να εξομαλύνουν τις ιστορικά τεταμένες σχέσεις τους.

«Αποφασίστηκε να μην παραταθεί το εμπάργκο εισαγωγής τουρκικών προϊόντων στη χώρα μας», ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών της Αρμενίας.

Το μέτρο αυτό είχε ληφθεί όταν η Τουρκία στήριξε το Αζερμπαϊτζάν στον πόλεμο με την Αρμενία, το φθινόπωρο του

2020.

Τον Ιούλιο παρατάθηκε για άλλους έξι μήνες, ενώ το υπουργείο Οικονομικών εκτίμησε ότι το εμπάργκο είχε θετικές συνέπειες, καθώς υποβοήθησε την ίδρυση επιχειρήσεων στην Αρμενία, αλλά παράλληλα τροφοδότησε τον πληθωρισμό.

«Ελπίζουμε […] ότι με βάση την αρχή της αμοιβαιότητας θα δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες, που θα επιτρέψουν την εξαγωγή αρμενικών προϊόντων» στην Τουρκία, πρόσθεσε.

Η ανακοίνωση άρσης του εμπάργκο γίνεται αφού οι δύο χώρες, που ουδέποτε σύναψαν διπλωματικές σχέσεις, όρισαν στα μέσα Δεκεμβρίου απεσταλμένους για να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους.

Εξάλλου, τουρκικές και αρμενικές αεροπορικές εταιρείες έχουν υποβάλει αιτήματα για να ξεκινήσουν πτήσεις τσάρτερ μεταξύ των δύο χωρών.

Διαβάστε ακόμη

Δάνεια από το Ταμείο Ανάκαμψης: Ποιοι μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το πρώτο «πακέτο» 1,5 δισ. και ποιοι αποκλείονται

Μάρτιν Μπραντενμπούργκερ (Lidl Ελλάς): Επενδύσεις 100 εκατ. σε νέα καταστήματα και τεχνικές υποδομές

ΗΠΑ: Σύσταση από τα CDC να αποφεύγουν τις κρουαζιέρες οι εμβολιασμένοι

Keywords
Τυχαία Θέματα