Αργεντινή: Πρώην συνεργάτης της Κίρτσνερ συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να θάψει... εκατομμύρια

Ο πρώην γ.γ. Δημοσίων Έργων της Αργεντινής συνελήφθη αφού πιάστηκε επ'αυτοφώρω να... θάβει τσάντες γεμάτες με εκατομμύρια δολάρια έξω από ένα μοναστήρι κοντά στο Buenos Aires.

O Jose Lopez , ο οποίος υπήρξε γενικός γραμματέας του υπουργείου κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της Cristina Fernandez de

Kirchner και του Nestor Kirchner, βρέθηκε με πολυβόλο όπλο και 6 τσάντες με δολάρια, ευρώ, γεν και ριάλ του Κατάρ. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ ο Lopez μεταφέρθηκε σε παραπλήσιο τμήμα της αστυνομίας αφού οι αστυνομικοί τον είχαν ζώσει με αλεξίσφαιρο γιλέκο και κράνος.

Η σύλληψη αυτή μπορεί να δυσκολέψει μία πιθανή επιστροφή της Kirchner στην πολιτική σκηνή της χώρας, αφού ήδη διερευνάται υπόθεση χρηματισμού, διαφθοράς και ξεπλύματος χρήματος που την εμπλέκει άμεσα. Τον Απρίλιο η Kirchner είχε κατηγορήσει ανοικτά την κυβέρνηση και το δικαστικό σύστημα πως προσπαθούσε να την ρίξει στην φυλακή άδικα.

Η αστυνομία ανακάλυψε τον Lopez μετά από μαρτυρία γείτονα ο οποίος τον είδε να βγάζει τις τσάντες από το αμάξι του μέσα στη νύχτα. Οι αρχές ακόμη μετρούν τα χρήματα, αλλά τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν πως οι τσάντες εμπεριείχαν μέχρι και 8,5 εκατ. δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα