Αργεντινή: Καταρρέουν χρηματιστήρια και πέσο εν μέσω κυβερνητικού ανασχηματισμού

Το χρηματιστήριο της Αργεντινής κατρακύλησε υπό το βάρος της πολιτικής αβεβαιότητας που πυροδότησε ένα μπαράζν αλλαγών στην κυβέρνηση μέσα στο Σαββατοκύριακο, εντείνοντας τις ήδη υπάρχουσες ανησυχίες. Οι κλάδοι-κλειδιά της αγοράς της Αργεντινής δέχθηκαν το μεγαλύτερη πλήγμα, ενώ το πέσο διέγραψε τα πρωινά του κέρδη.

Ο δείκτης-ορόσημο MAR (Merval) στην Αργεντινή υποχώρησε το περισσότερο εδώ και τρία χρόνια, με τις απώλειες να αγγίζουν το 7,6% ενδοσυνεδριακά. Η πτώση έρχεται στον απόηχο της αιφνιδιαστικής αντικατάστασης των υπουργών Ενέργειας και Παραγωγής το βράδυ του

Σαββάτου, γεγονός που άπλωσε "πέπλο" αβεβαιότητας στις βιομηχανίες του κλάδου.

Ακόμη, ο ορισμός του Luis Caputo ως επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας οδήγησε σε νομισματικές πολιτικές που χαρακτηρίζονται αρνητικές για τις τράπεζες από τους αναλυτές.

Το πέσο έχει υποχωρήσει 13% μέσα σε ένα μήνα.

Οι αγορές της Αργεντινής βρίσκονται σε διαρκείς αναταραχές, την ίδια ώρα που ο Πρέοδρος Mauricio Macri προσπαθεί να ανυψώσει το επενδυτικό συναίσθημα μέσω δραστικών αλαλγών στο υπουργικό συμβούλιο, στοχεύοντας στην ανάκαμψη της οικονομίας, μετά και το ιστορικό deal των $50 δισ. με το ΔΝΤ. Ωστόσο τα ομόλογα της Αργεντινής απέτυχαν να ακακάμψουν μετά και την πτώση της Παρασκευής, αφότου ο Macri όρισε επικεφαλή της Κεντρικής τράπεζας τον πρώην υπουργό Οικονομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα