Απόβαση των δισεκατομμυριούχων της Lego στα ακίνητα του Λονδίνου

Η αγορά ακινήτων στη βρετανική πρωτεύουσα αποτελεί σημαντικό μέρος του στόχου του fund της Lego να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο ακινήτων που κατέχει – μόνο πέρυσι το εν λόγω χαρτοφυλάκιο αυξήθηκε κατά 14% στο 1,2 δισ. δολάρια.

«Ελπίζουμε ότι θα πάρουμε περισσότερα (ακίνητα) το 2018. Θα ψάξουμε στη Γερμανία, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο», ανέφερε ο Soren Thorup Sorensen, CEO

του fund της Lego, Kirkbi. Όπως είπε, μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη αβεβαιότητα το 2018.

«Κάποιοι επενδυτές, όπως κι εμείς, είναι ανήσυχοι για τις εξελίξεις στη Βρετανία. Υπάρχουν όμως περιοχές στο Λονδίνο που δεν σχετίζονται με τον χρηματοοικονομικό τομέα.»

Η τελευταία αγορά του fund της βρίσκεται σε μια περιοχή που κυριαρχείται από εταιρείες του κάδου της τεχνολογίας, των τηλεπικοινωνιών και των ΜΜΕ. Ο Sorensen στοιχηματίζει ότι αυτοί οι κλάδοι θα είναι λιγότερο εκτεθειμένοι στο Brexit.

O πρόεδρος του Kirkbi, Kjeld Kirk Kristiansen, ο οποίος είναι εγγονός του ιδρυτή της Lego,Ole Kirk Kristiansen, είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στη Δανία χάρη στη δημοφιλία που έχουν κερδίσει τα πλαστικά τουβλάκια στις καρδιές των μικρών παιδιών και όχι μόνο.

Σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg η περιουσία του ανέρχεται σε 5,3 δισ. δολ. Πρόσφατα ανέθεσε περισσότερες αρμοδιότητες στα παιδιά του, Agnete Kirk Thinggaard, Sofie Kirk Kristiansen και Thomas Kirk Kristiansen, ο καθένας εκ των οποίων υπολογίζεται με περιουσία περί τα 5 δισ. δολ.

Keywords
Τυχαία Θέματα