Απόψε στις 22:00 ο τελευταίος προημιτελικός Γαλλία – Ισλανδία


Για την οικοδέσποινα Γαλλία η παρουσία της στην προημιτελική φάση του Euro 2016 ήταν όχι απλά αναμενόμενη αλλά και επιβεβλημένη. Για την Ισλανδία, που συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελική φάση μιας μεγάλης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, το ότι κατάφερε να φτάσει μέχρι τις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης μοιάζει με... παραμύθι.

Οι «ψαράδες» έχουν καταφέρει να γοητεύσουν όλη την ποδοσφαιρική κοινωνία με τα όσα κάνουν στα γήπεδα της Γαλλίας

κι απομένει να δούμε αν στο συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό παραμύθι υπάρχουν κι άλλα κεφάλαια που δεν έχουν γραφτεί ή αν σήμερα θα μπει ένα τέλος.

«Πιστέψτε με ακόμη δεν έχετε δει την καλύτερη Ισλανδία...», δήλωσε λίγες ώρες πριν το ματς που θα φιλοξενηθεί στο «Σταντ Ντε Φρανς» ο Χέιμιρ Χάλγκριμσον, την ίδια ώρα που ο προπονητής της Γαλλίας Ντιντιέ Ντεσάμπ υπενθύμιζε στους συμπατριώτες του ότι «καμία ομάδα δεν φτάνει τυχαία στους προημιτελικούς ενός Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος». Σίγουρα κάτι παραπάνω ξέρει, αφού πριν από 12 χρόνια στον προημιτελική του Euro 2004 η Ελλάδα (με την κεφαλιά του Χαριστέα) είχε στείλει... αδιάβαστους τους τρικολόρ.

Η Γαλλία έχει το αβαντάζ της έδρας, έχει σίγουρα καλύτερη και ποιοτικότερη ομάδα, ωστόσο είναι κι αυτή που «πρέπει» να κερδίσει, ενώ οι Ισλανδοί ότι αποτέλεσμα κι αν έρθει σήμερα το βράδυ θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους ως ήρωες. Και πολλές φορές το «πρέπει» έχει εξελιχθεί σε θηλιά στο λαιμό ενός φαβορί.

Ο Ντεσάμπ έχει δύο σημαντικούς πονοκεφάλους να λύσει καθώς απουσιάζουν οι τιμωρημένοι Ραμί, Καντέ, αλλά οι πιο πιθανοί αντικαταστάτες τους είναι οι Ουμιτί, Καμπάιγ.

Χωρίς προβλήματα οι Ισλανδοί, αναμένεται να παραταχθούν με την ίδια ενδεκάδα που έπαιξαν και στα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια τους στη διοργάνωση όπου σημειωτέον παραμένουν αήττητοι.

Πάντως η παράδοση στις μεταξύ τους αναμετρήσεις είναι συντριπτικά υπέρ των Γάλλων καθώς σε 11 αγώνες έχουν 8 νίκες και 3 ισοπαλίες με συντελεστή τερμάτων 30-8.

Πιθανές ενδεκάδες:
ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Σανιά, Κοσελνί, Ουμιτί, Εβρά, Πογκμπά, Καμπάιγ, Ματουιντί, Γκριεζμάν, Ζιρού, Παγέτ
ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Χάλντροσον, Σέβαρσον, Άρνασον, Σίγκουρντσον Ρ., Σκούλασον, Γκούντμουντσον, Γκούναρσον, Σίγκουρντσον Γ., Μπιάρνασον Μ., Μπόντβαρσον, Σίγκθορσον

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα