Απώλειες στις ευρωαγορές: Με το βλέμμα στη ρωσο-ουκρανική κρίση οι επενδυτές

Με απώλειες έκλεισαν την Τετάρτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τη γεωπολιτική κρίση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας να επισκιάζει τις ανακοινώσεις των ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,28% στις 453,86 μονάδες. Απώλειες 1,8% σημείωσε ο κλάδος του λιανεμπορίου.

Ο γερμανικός DAX απώλεσε 0,42% στις 14.631,36 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 έχασε 0,1% στις 6.780,67 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε οριακά κέρδη 0,05% στις 7.498,18 μονάδες. Ο ιταλικός FTSE

MIB έχασε 0,34%, ενώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 έχασε 0,63%.

Η Barclays ξεπέρασε τις προσδοκίες στα αποτελέσματά της τετραπλασιάζοντας τα κέρδη της το 2021. Σε αυτό το πλαίσιο η μετοχή της ενισχύθηκε κατά 3%.

Τα κέρδη της Stellantis, ένα χρόνο μετά τη συγχώνευση των Peugeot και Fiat Chrysler, ξεπέρασαν τον στόχο, με τη μετοχή της εταιρείας να εκτινάσσεται κατά 4%.

Η ολλανδική εταιρεία JDE Peet’s είδε τη μετοχή της να ενισχύεται κατά 14%, για να βρεθεί στο υψηλότερο σημείο του πανευρωπαϊκού δείκτη, ενώ στο χαμηλότερο η σουηδική επενδυτική εταιρεία Storskogen Group, η οποία υποχώρησε κατά 17%.

Η μετοχή της Wolters Kluwer σημείωσε άνοδο 2,66%. Άνοδο 1,16% σημείωσε η μετοχή του ομίλου Rio Tinto. Απώλειες 9,32% για τη μετοχή της Uniper. Κατά 3,87% ενισχύθηκε η μετοχή της Danone. Άνοδο 2,01% σημείωσε η Henkel. Απώλειες 8,70% για τη μετοχή της Aston Martin Lagonda.

Σημειώνεται ότι οι αγορές σε παγκόσμιο επίπεδο δέχθηκαν πιέσεις αυτή την εβδομάδα, με τους επενδυτές να ταράζονται από τα γεγονότα στην Ευρώπη αφότου ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε στρατεύματα σε δύο αποσχισμένες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας. Η κίνηση ήρθε αφότου ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι θα αναγνωρίσει την ανεξαρτησία τους.

Διαβάστε περισσότερα

Ουκρανική κρίση: Τεράστιες οι επιπτώσεις σε όλους τους «κρίκους» της παραγωγής και της εφοδιαστικής αλυσίδας

Πλειστηριασμοί: Τι κλήρωσε την Τετάρτη η «βροχή» στα επώνυμα σφυριά (pics)

Γιατί δεν επενδύει στη Ρωσία ο Γουόρεν Μπάφετ – Τι έπαθε όταν το… τόλμησε

Keywords
Τυχαία Θέματα