Απώλειες στην Ευρώπη εν αναμονή στοιχείων– Πτώση στη μετοχή της Apple

Με μικρές απώλειες κινούνται οι ευρωαγορές, παρά τα κέρδη ρεκόρ στη Wall που πυροδοτήθηκε από τα αποκαλυπτήρια του νέου iPhone από την Apple.

O πανευρωπαϊκός Stoxx 600 με πτώση 0,23% νωρίτερα και σχεδόν όλους τους κλάδους, αλλά και τους μεγαλύτερους δείκτες σε αρνητικά πρόσημα, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή και την απασχόληση.

Στα ταμπλό, ο FTSE100 με πτώση 0,64%, ο DAX

-0,15%, o CAC40 -0,05% και ο ΙΒΕΧ35 με πτώση 0,09%.

Οι μετοχές του κλάδου πρώτων υλών ηγούνται της πτώσης, λόγω της μείωσης των τιμών των μετάλλων κατά τη διάρκεια των συναλλαγών στα χρηματιστήρια της Ασίας. Ο κλάδος σημειώνει πτώση 0,8%. Glencore, BHP Billiton και Anglo American με απώλειες γύρω στο 1% νωρίς το πρωί.

Ο κλάδος των ΜΜΕ με άνοδο 0,1%. Η γαλλική Vivendi βρέθηκε στην κορυφή με κέρδη σχεδόν 2% μετά την αναβάθμισή της από τη UBS σε σύσταση αγοράς από ουδέτερη για τη μετοχή της.

Η ιταλική Mediaset υποβαθμίστηκε σε underperform από outperform από τη Macquarie, με το αιτιολογικό ότι η επιχειρούμενη εξαγορά της από τη Vivendi δεν φαίνεται να γίνεται άμεσα. Η μετοχή της Mediaset υποχώρησε κατά 2,4%.

Στις ΗΠΑ, οι δείκτες σημείωσαν σημαντική άνοδο, αν και η μετοχή της Apple υποχώρησε κατά 0,6% λόγω της απογοήτευσης του κοινού όταν ανακοινώθηκε ότι η εταιρεία θα αρχίσει να δέχεται παραγγελίες για το πολυαναμενόμενο iPhone X τον Οκτώβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα