Απώλειες στην Ασία μετά τις δηλώσεις Πάουελ για τον πληθωρισμό

Υποχώρησαν στην τελευταία διαπραγμάτευση της εβδομάδας οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού εν μέσω του πτωτικού τόνου που έδωσαν οι αμερικανικές αγορές κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ ο δείκτης αναφοράς της Νότιας Κορέας υπεραπέδωσε έναντι των άλλων περιφερειακών δεικτών για την εβδομάδα.

Ο αμερικανικός δείκτης αναφοράς S&P 500 τερμάτισε ένα οκταήμερο σερί κερδών, καθώς οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων αυξήθηκαν και ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ

Τζερόμ Πάουελ σηματοδότησε ότι μπορεί να χρειαστεί περισσότερη δουλειά για να μειωθεί ο πληθωρισμός.

Στα ασιατικά ταμπλό, ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε εβδομαδιαία κέρδη 1,75% μετά από ένα ισχυρό ξεκίνημα της εβδομάδας, όταν η χώρα επέβαλε εκ νέου την απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων.

Ο Kospi έκλεισε 0,72% χαμηλότερα στις 2.409,6 μονάδες την Παρασκευή, ενώ ο Kosdaq έκλεισε 1,69% χαμηλότερα στις 789,31 μονάδες. Τη Δευτέρα, ο Kosdaq κέρδισε 7,34%, αλλά έκτοτε σημείωσε πτώση για τέσσερις συνεχόμενες ημέρες, εξανεμίζοντας σχεδόν όλα αυτά τα αρχικά κέρδη. Έκλεισε σε εβδομαδιαία βάση 1,02% υψηλότερα.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνία υποχώρησε κατά 0,24% και έκλεισε στις 32.568,11 μονάδες, μετά από κέρδη σχεδόν 1,5% στην προηγούμενη συνεδρίαση. Ο Topix σημείωσε κέρδη και έκλεισε 0,07% υψηλότερα στις 2.336,72 μονάδες.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 1,65% προς εβδομαδιαία πτώση 2,27%, γεγονός που θα τον καθιστούσε τον δείκτη με τις χειρότερες εβδομαδιαίες επιδόσεις μεταξύ των σημαντικότερων δεικτών αναφοράς της Ασίας. Ο δείκτης CSI 300 της Κίνας σημείωσε πτώση 0,68%.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 έκλεισε 0,55% χαμηλότερα στις 6.976,50 μονάδες.

Οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street έκλεισαν χαμηλότερα. Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,81%, τερματίζοντας ένα οκταήμερο σερί κερδών, καθώς η απότομη άνοδος των αποδόσεων ταρακούνησε τους επενδυτές.

Ο Nasdaq Composite έχασε 0,94% και ο βιομηχανικός μέσος όρος του Dow Jones σημείωσε πτώση 0,65%.

Διαβάστε ακόμη

Φοροδιαφυγή: «Πρόστιμο» στα μετρητά και πόλεμος μεταξύ καρτών, IRIS, εμβασμάτων

Συνολικά καθαρά έσοδα $140,3 εκατ. το 9μηνο για την Euroseas του Αριστείδη Πίττα

Νουριέλ Ρουμπινί: Ο «Dr. Doom» ξόρκιζε τα κρύπτο, αλλά τώρα… φτιάχνει το δικό του

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα